Як вибрати офісне крісло?*

Як вибрати офісне крісло?*
Робоче місце в офісі - це та зона, яка повинна бути максимально комфортною для продуктивної роботи. Неправильно підібраний стіл і крісло можуть відволікати від робочого процесу, знижувати ККД і, взагалі, доставляти дискомфорт в тілі. Особливо це стосується офісного крісла, на якому доводиться проводити основну масу робочого часу. Може здатися, що підвищена втома, болі в спині і навіть мігрені є свідченням великої завантаженості на роботі. А причина загального нездужання і синдрому хронічної втоми ховається в неправильно підібраному кріслі. Тому прийнявши рішення купити офісне крісло, потрібно врахувати кілька факторів, що впливають на ефективність праці і працездатність в цілому.

Принципи підбору офісного крісла:

• ортопедична спинка;
• глибина сидіння;
• регульована посадка крісла;
• зовнішній вигляд.

Перше, на що варто звернути увагу при покупці крісла - це спинка. Від того, в якому положенні буде знаходитися хребет при сидінні, відіграє вирішальну роль для загального фізичного стану.

Розглядаючи різні моделі офісних крісел, краще відразу віддати перевагу кріслам з ортопедичною спинкою. Вона підтримує спину в правильному положенні згідно з анатомічною будовою тіла. Навантаження на хребет розподіляється рівномірно, а найбільш «уражена» частина спини - поперек захищена спеціальними підтримуючими елементами.

Глибина сидіння є також важливим фактором при виборі крісла. Визначити оптимальну глибину досить просто - потрібно сісти в крісло і подивитися на коліна, на скільки вони виступають вперед. Правильна посадка та, при якій між краєм сидіння та підколінними ямками може вміститися долоня. Якщо коліна виступають надто далеко, то колінні чашечки будуть переносити велике, ніж належить навантаження. Внаслідок чого можуть виникнути біль і відчуття «затерплих» ніг.

Регульовані офісні крісла дозволяють зафіксувати висоту посадки під свій зріст. При визначенні положення варто врахувати, що ступні ніг повинні повністю прилягати до підлоги.

Наявність підлокітників знижує навантаження в плечовому поясі і звільняє від зайвої напруги. Бажано, щоб вони теж були регульовані.
Наступне на що потрібно звернути увагу це матеріал обтягування крісла. Перевагу варто віддавати натуральним тканинам, які пропускають повітря. Синтетика не тільки «не дихає», але і може викликати алергічну реакцію.

Зовнішній вигляд - це те, на що варто звертати увагу в останню чергу. Хоча в житті відбувається з точністю до навпаки. Спочатку вибирають крісло по дизайну, а потім по комфорту. Сучасна меблева промисловість пропонує такий широкий асортимент офісних крісел, що підібрати модель, яка відповідає всім перерахованим вище факторам не складно. Офісне крісло буде і ергономічним і стильним.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як вибрати офісне крісло?*
30 січень, 2016, 11:23