Сталь, чавун і алюміній: порівнюємо металеві радіатори*

Сталь, чавун і алюміній: порівнюємо металеві радіатори*
Перш ніж обирати розмір та дизайн радіаторів опалення, потрібно визначитися з матеріалами їхнього виготовлення. Основні варіанти: сталь, чавун і алюміній. У кожного з них є певні особливості. Моделі усіх видів представлені в каталозі магазину Sp-Climate. Розгляньмо докладніше їхні переваги та недоліки.

Теплопровідність

Сталь – ефективний провідник тепла. Вона швидко прогрівається і повільно охолоджується. Це створює «ефект печі». Кімната гріється протягом певного часу після того, як радіатор було вимкнено. Тут представлені сталеві радіатори різних моделей - sp-climate.com/catalog/stalnye-radiatory.html.

Чавун потребує більше часу для нагрівання. Але й остигає він довше, ніж інші матеріали. Ця властивість особливо важлива для старих будинків без належного утеплення. Але вона менш актуальна для нових об’єктів з пластиковими вікнами та пінопластовою обшивкою зовнішніх стін.

Алюміній найшвидше нагрівається і остигає. При цьому він найшвидше реагує на зміну налаштувань, понижуючи або підвищуючи температуру в приміщенні.

Ціна

Сталь – доволі дешевий матеріал. Радіатори з неї можуть бути оптимальним вибором при обмеженому бюджеті. Каталог магазину Sp-Climate підтверджує це.

Чавунні радіатори дорожчі через значну вагу. Також вони ускладнюють транспортування та монтаж, що може означати додаткові витрати.
Алюміній легкий, зручний у транспортуванні, але найдорожчий з усіх трьох варіантів.

Якість

Сталь – це високоякісний матеріал, який відрізняється міцністю. Завдяки спеціальній обробці він не піддається корозії протягом багатьох років. Чавун також дуже міцний та довговічний.
Алюміній не іржавіє, тому зберігає пристойний зовнішній вигляд протягом тривалого часу. Але цей метал доволі м’який. Його потрібно особливо ретельно оберігати від механічних пошкоджень.

Дизайн

Багато сучасних дизайнерів люблять сталь, оскільки вона є доволі універсальною з точки зору форм і кольорів. Також цей метал легко підтримувати в належному вигляді, протираючи вологою ганчіркою.
Чавун може бути вдалим вибором для любителів класики.
Алюмінієві радіатори також виготовляють в різних формах та кольорах.

Остаточний вибір залежить від ваших можливостей і потреб. Наприклад, якщо ви хочете отримати хорошу теплопровідність за відносно невеликі кошти, зверніть увагу на сталь. Радіатори з цього металу мають доволі непогане співвідношення вартості, ефективності та довговічності. Якщо є проблеми з вибором, проконсультуйтеся з представником «СП-Клімат».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: радіатор
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Сталь, чавун і алюміній: порівнюємо металеві радіатори*
05 лютий, 2016, 16:19