У Києві підривають кригу. ВІДЕО

У Києві підривають кригу. ВІДЕО
Піротехніки підірвали кригу в Києві біля Жукового острова.

Також до столиці стягують додаткову техніку та рятувальників з інших регіонів України, - йдеться у сюжеті ТСН.

Луганські бійці-пожежники допомагатимуть київським колегам відкачувати воду з підтоплених територій та у разі необхідності - евакуйовувати потерпілих. Спеціальна рятувальна техніка, мотопомпи та пожежні насосні станції вже випробовували у столиці.

«На ранок 2 квітня було три підтоплення в Солом'янському районі, і там працює загін з Луганської області», - повідомив керівник головного теруправління ДСНС у Києві Андрій Куценко.

Польові кухні на бойовому чергуванні вже обслуговують приїжджих бійців-пожежників. Проте кашовар Юрій Каштан готовий пригостити і підтоплених, але не тільки гарячим чаєм, а ще й кашами, супами та борщем.



За прогнозами оперативного штабу з НС, 14-15 квітня у столиці чекають піку паводку. Проте прохолодні ночі допоможуть уникнути численних підтоплень.

Водночас у Голосіївському районі Києва біля Жукового острова вже за кілька днів може виникнути надзвичайна ситуація. Таке виявили під час розвідки Дніпровської протоки катером на повітряній подушці. Було встановлено, що крига тут завтовшки 60 сантиметрів і, якщо розпочнеться льодохід, місток, що з'єднує острів зі столицею, не витримає навантаження великих брил.

Тому піротехнікам довелося підривати кригу. Закладені по ширині протоки 4 кг тротилу зруйнували монолітний шар криги. Але загалом нинішньої весни київські піротехніки сидять без роботи. В Україні підривати кригу довелося лише один раз - на Печенізькому водосховищі Харківщини. Дніпро та Київське море вже відкриті.

«Київське море біля дамби - чиста вода, і дамбі нічого не загрожує. Рівень води регулюється і небезпеки як такої немає», - запевнив начальник центру швидкого реагування Микола Кравчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Києві підривають кригу. ВІДЕО
03 квітень, 2013, 08:08
У Луцьку буде медіа-центр
03 квітень, 2013, 07:00