Суд виправдав екс-ректора волинського вишу

Суд виправдав екс-ректора волинського вишу
Суд визнав правоту колишнього ректора волинського інституту післядипломної освіти Михайла Сташенка (на фото) в конфлікті з Держфінінспекцією.

Зокрема, Львівський апеляційний адміністративний суд визнав протиправною та скасував вимогу волинських ревізорів, яку ті винесли під час перевірки вишу, - пишуть Волинські новини.

Як відомо, інспектори заявили, що ректор незаконно змінив штатний розпис інституту, привів у відповідність обсяги свого окладу та залежним від його окладу працівникам, безпідставно збільшивши заробітну плату працівників вишу. Цим він нібито наніс державі збитків на приблизно 60 тисяч гривень.

А результати цієї перевірки стали приводом для звільнення Сташенка з посади ректора.

Львівський апеляційний адміністративний суд розглянув скаргу колишнього посадовця на рішення фінінспекції.

Служителі Феміди визнали протиправною та скасували вимогу інспекції щодо ініціювання внесення змін до штатного розпису ВІППО та приведення у відповідність розміру посадового окладу ректора Інституту, а також відповідно розміри окладів залежним від його окладу працівникам відповідно до законодавства. Так, повертати виплачену заробітну плату ректору та залежним від його окладу працівникам на суму обсягом приблизно 53,33 тисячі гривень не доведеться.

Окрім того, суд другої інстанції скасував вимогу фінінспекції стягнути з винних осіб незаконно нараховану й виплачену надбавку за престижність праці педагогічних працівників й підвищення посадового окладу обсягом приблизно 5,83 тисячі гривень з відповідним коригуванням суми нарахованого єдиного соціального внеску обсягом приблизно 2,12 тисячі гривень.

Також Львівський апеляційний адміністративний суд скасував вимогу відобразити дебіторську заборгованість з державними цільовими фондами на суму перерахованих платежів за виплаченою зарплатою відповідно на 19,4 та 2,12 тисячі гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд, освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Да той Львівський апеляційний адміністративний суд завжди як з іншої планети - рішення безглузді!
Відповісти
Останні новини
Суд виправдав екс-ректора волинського вишу
03 квітень, 2013, 08:43