Біля «Променя» планують облаштувати дитяче кафе

Біля «Променя» планують облаштувати дитяче кафе
Біля дитячої бібліотеки на проспекті Грушевського, 1 у Луцьку хочуть побудувати тимчасовий дитячий майданчик з кондитерською.

Погодження на розміщення тимчасової споруди для влаштування дитячого кафе-кондитерської з облаштуванням дитячого майданчика 3 квітня надав виконавчий комітет Луцької міської ради.

Із заявою про облаштування кафе звернулося товариство з обмеженою відповідальністю «ЕМПІРО УКРАЇНА». Кафе буде за адресою: проспект Президента Грушевського, 1. Дозвіл дали на 1 рік, за умови укладення договору на прибирання території та вивіз побутових відходів.

«Треба буде сказати, аби вони фонтан довели до ума», - додав віце-мер та член виконкому Святослав Кравчук.

За рішенням виконавчого комітету ТзОВ «ЕМІПРО Україна» зобов’язане встановити урни для сміття біля тимчасової споруди, оздобити об’єкт квітковими композиціями. А також не використовувати сонцезахисних елементів з логотипами торгових марок, крісел, виготовлених із синтетичних матеріалів, торгових наметів закритого та шатрового типів.

Зауваження до такого рішення висловив член виконкому Михайло Щур. Мовляв, чому одним підприємцям, які працюватимуть влітку, дають дозвіл на роботу саме у теплу пору року, а цій тимчасовій споруді – терміном на один рік.

«Якщо це постійно діюче кафе, а зрозуміло, що біля бібліотеки відвідувачі будуть протягом року, то в мене питання щодо статусу тимчасової споруди. А з другої сторони, тут не стоїть питання «ЕМПІРО» чи проти літнього кафе на цій території. А йде мова про розміщення постійно діючої споруди, яка повинна розташовуватися на довготривалий період і функціонувати на основі договору оренди землі на довгий період», - пояснив Михайло Щур.

Зі слів головного художника міста Ярослава Матвіїва, законодавство не дозволяє проводити конкурс на розміщення тимчасових споруд, оскільки місто немає плану зонування і детального плану території.

Нагадаємо, що це підприємство вже хотіло будувати дитяче кафе, але біля дитячої поліклініки у центрі Луцька на проспекті Волі, 3а. Прокуратура міста заявила, що рішення виконкому про дозвіл на розміщення кафе прийняте незаконно.
Згодом, у січні 2013 підприємство письмово заявило у міськраду, що відмовляється це робити.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
«Треба буде сказати, аби вони фонтан довели до ума», - додав віце-мер та член виконкому Святослав Кравчук. - жесть, у Кравчука "нема ума", чтобы довести фонтан до ума. Это должен сделать кто-то другой.
Відповісти
в собачому притулку йому - розуму вчитися!
Відповісти
З точки зору архiтектурного планування площi Грушевського - ця забудова починае лiквiдацiю простору площi зi сторони "Китайськоi стiни" включно з зеленими газонами.

Який дитячий майданчик бiля проiзноi частини?
Яке дитяче кафе? надурили вже з "Буратiно" - скiльки можна.

Хтось згадував за "Червону лiнiю" - недоторкану вiдстань мiж проiзжою частиною i будинком - це порядка 15 -20 м.
Відповісти
Наступним кроком наступу на площу прогнозую забудову зелених газонiв безпосередньо на центральнiй частинi площi i на кругу-розворотi.
Відповісти
Здогади як воно буде насправдi:

Зеленi галявини-газони будуть лiвiдованi.

Бiг-борди просто пересунуть ближче до проiздноi частини вулицi, кiоск на колесах i магазин-вагончик нiхто не рушить.

Пам`ятний камiнь льотичку Арцеулову перенесуть у двiр.

Чистити зимою дорiжки навколо Нью-Трейд-куточку нiхто не буди.
Відповісти
нехай краще дитячі садочки облаштовують, так переживають за дітей можна подумати підприємці які хочуть це кафе відкрити.
Відповісти
А "тимчасовий" "Діснейленд" на Глушець його не дивує? Там теж ділянка безкоштовно віддана в користування. Вже й парканом обнесли, вбетоніровав його в землю. Мабуть, навіки, як піраміди)))
Відповісти
та ділянка?завоувальована приватизація потім буде.там 1сота до 400000 грн. затяне.хлопцям по 25 років подарують з часом?чи собі заготовлюють?а фантани то Кравчук вже не перший рік вміє? заодно і клумбу посадять.а мільйони гривень то таке..дітям треба ростуть..
Відповісти
Давно були на прийомі у лікаря? Раджу негайно завітати.
Відповісти
мадагаскари,той біля тигреса (заьув назву)..хто там що платив?...пару тисяч на качелі...благоустрій ..і там так буде.. ціною сотки землі в центрі можна поцікавитись подивившись оголошення любого бюро нерухомості..от такі психіатри..візьми ти в центрі під благоустрій..квіточок посадиш може 2 соткі біля ЦУМа під благодійність дадуть..а ви ходіть на роботу в міськраду за 1.300 та й коменти такі пишіть.в вас статус самого сраманюка бачите..часом.
Відповісти
А давайте лавки вздовж проспектів із столами поставимо і будемо всі бухати. Що нам ще лишається робити. Увійдемо в книгу рекордів як місто-бар. Як вам моя ідея?
Відповісти
і кравчука запросимо на 50 грам за "счьот завєдєнія", і мартиняка з мусорніками!
Відповісти
Олег з Луцька - мені подобається!!! Супер!
Відповісти
Немає нічого більш остійного - як тимчасове!!!
Відповісти
А я поки за! Якби ж то воно так було у серцях цих людей, як вони говорять. А от поміркуйте:в даному мікрорайоні дуже багато дітей проживає( зош№15, НВК №9,зупинка для жителів Вишкова і просто дітей, які тут проживають. І саме головне, там знаходиться центральна бібліотека для дітей, яка знана цікавими святами , які вони організовують для дітей. От якби це все поєднати і трохи прикрасити , не тільки зовні , а й змістом спільної роботи,було б добре діло. Може варто повірити ще раз...
Відповісти
Який дитячий майданчик бiля проiзноi частини?
Яке дитяче кафе? надурили вже з "Буратiно" - скiльки можна.
Відповісти
будк вам дитяче кахве в тому буратіні, точно знаю шо буде
Відповісти
Для "Лучанка", а навіщо було "реконструювати" Буратіно? нормальне дитяче кафе було, в з належною відстанню до проїжджої частини, з невеличкою літньою площадкою і сквериком... А що пропонують? Чукотську юрту?
Відповісти
Все що не заборонено,- дозволено! Не розумію кому заважає те кафе!? люди подали документи, все згідно правил, причому ризикують неабияк, бо дозвіл тільки на один рік..Вважаю, що потрібно давати підприємцям дозволи хоча б на 3 роки, а при цьому брати орендну плату за користування і усі у виграші
Відповісти
у виграші тільки гендлярі. хто думає за естетику (і не тільки архітектурного середовища) - у програші.
Відповісти
Ви читали тi правила?
Знаете що таке "червона лiнiя"?
Що таке Генеральний план мiста?
Що таке архiтектурне планування i просторовий баланс забудованоi територii?
Відповісти
1. За естетику хліба не купиш, і взагалі це питання абстрактне.. а от підприємець зможе на щось прожити, кілька робочих створить, і в міський бюджет "кілька копійок" покладе..
2. Під правилами я маю на увазі законодавча база, згідно якої встановлюють тимчасові споруди у Луцьку (а це і відповідний Закон України і рішення сесії міськради)я їх читав. А терміни архітектурні не гірше за Вас знаю.., і усі тимчасові споруди в місті розміщуються (які законні) згідно Генерального плану забудови міста.
Відповісти