За віртуальний хабар міліціонер отримав умовний термін

За віртуальний хабар міліціонер отримав умовний термін
Дільничний інспектор райвідділу міліції на Волині отримав умовний термін позбавлення волі за посередництво у дачі віртуального хабара обсягом 6 тисяч доларів.

Такий вирок виніс Луцький міськрайонний суд, ‒ пише IA ZIK.

Власне, події розгорталися у травні-червні 2012 року. Прокуратура поновила провадження у кримінальній справі ще 8-річної давнини за фактом завдання тілесних ушкоджень. Слідчий в особливо важливих справах прокуратури області телефоном запросив волинянина, до слова, колишнього правоохоронця, на розмову. Мовляв, для дачі показань. Щоправда, процесуальний статус чомусь не вказав.

У того ж виникло занепокоєння за власне майбутнє. Тож чоловік зателефонував до знайомого міліціонера – дільничного інспектора – і попросив з’ясувати, у чому ж справа. Той незабаром повідомив, що з’явилися нові докази у справі 8-річної давнини, за якою колишньому правоохоронцю може світити кримінал.

Дільничний інспектор вирішив скористатися зі скрути, в якій опинився його знайомий. Отож, переконав того, що слідчому прокуратури нібито треба дати хабар обсягом 5 тисяч доларів, хоча ніякої домовленості з прокурором не було. Він сам і мав виступити псевдо-посередником. Більше того, обсяг хабара невдовзі зріс до 6 тисяч доларів.

Однак, міліціонер встиг отримати лише третину цих коштів. Незаконну операцію припинили працівники СБУ. Тож, незабаром чоловік постав перед судом.

Його визнали винним аж за чотирма статтями Кримінального кодексу, серед яких ‒ шахрайство, замах на злочин, давання хабара службовій особі. Однак, правосуддя побачило багато пом’якшуючих обставин, як-от статус постраждалого від аварії на ЧАЕС та позитивні характеристики з місця проживання. Тож, на думку суду, виправлення міліціонера можливе і без ізоляції від суспільства.

Тому чоловіка засудили до чотирьох років позбавлення волі, але – умовно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Слідчий прокуратури знов вискочив з халепи. Ви ніколи і нікого з прокурорських не накажете.
Відповісти
За виртуальный секс девкам больше впаяли по первой инстанции.
Відповісти
на КРасном то же был сволочь=уччастковый Набок или ошибаюсь который крышевал самогонщика на Жовтневой10 и сам там палево жрал
Відповісти
БАНДА Черных Риелторов пытается отобрать у меня жилье и недавно прокурорский звонил и угрожал что меня посадят если я не отдам честно заработаное
Відповісти
Останні новини
За віртуальний хабар міліціонер отримав умовний термін
03 квітень, 2013, 12:44