Акція протесту в Києві. ФОТО

Акція протесту в Києві. ФОТО
У Києві 7 квітня відбулася багаточисельна акція опозиції, на яку зібралися люди з різних міст України. На акції побував і кореспондент ВолиньPost.

Мітингувальники принесли дуже багато прапорів, здебільшого із символікою «Свободи», «Батьківщини», «УДАРу», «Фронту Змін», «Конгресу українських націоналістів», Європейської партії України, а також синьо-жовтих та червоно-чорних стягів.

Загалом, за оцінками журналістів, на акцію, що тривала з другої до третьої години, біля пам’ятника Тарасу Шевченку прибуло близько 15 тисяч людей.

Прихильники опозиції тримали у руках плакати із закликами скасування пенсійної реформи, проведення виборів у Києві, відставки Кабінету міністрів, вимогою звільнити Юлію Тимошенко.

Прихильники опозиції зайняли весь парк імені Тараса Шевченка. Міліція зупинила рух біля парку на вулиці Володимирській.

До учасників акції звернулися лідери опозиції Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок, Віталій Кличко та інші політики. Вони закликали людей підтримувати опозицію та не вірити владі.

Політики, окрім всього іншого, обурювалися діями більшості Верховної Ради, яка провела незаконне засідання на Банковій.

«Сьогодні вони скасовують вибори мера Києва, а завтра Янукович піде на те, щоб скасувати вибори президента. Тому що він знає, що програє президентські вибори. Він знає, що у 2015 році, а, може, й раніше, якщо ми будемо активно протестувати, в Україні буде новий демократичний президент, нова українська влада, а Україна стане справжньою європейською країною», – виголосив Арсеній Яценюк.



Акція «Вставай, Україно!» відбулася уже в семи українських містах. Найближчим часом такі акції відбудуться у всіх обласних центрах. А 18 травня опозиціонери планують зібрати масштабну акцію опозиції у Києві.

До слова, у вівторок, 9 квітня, акція «Вставай, Україно!» відбудеться в Луцьку.














Під час акції до мітингувальників звернувся і Юрій Луценко через телефонний зв'язок. Як відомо, цього дня його випустили з-під варти після помилування.

«Найбільше для людини важить свобода. Але дуже важливо відчувати, що на цій свободі ти не сам. Тому я щиро радий, що нарешті я буду серед тих, хто так само, як і я мріє про Україну демократичну, вільну і європейську. Я впевнений: те, що сьогодні роблять лідери опозиції – йдуть до людей і закликають їх відстоювати свої права – є найправильнішою політикою. Бо насправді політика робиться не в Адміністрації Президента, не у Верховній Раді, і не в країній хаті, а на майданах. Ми там перемагали, і ми там знову переможемо», – звернувся до людей Луценко.




































Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хвала кореспонденту "ВолиньПост", хвала Юрі Ричуку, хвала Шибі і Пизі!!! Решту хлопців на фото не знаю, але хвала молодим! Слава Україні! Слава героям!
Відповісти
Навіки Слава!!!
Я рада, що є ще такі люди,які не бояться протистояти зеківцям та українофобам!!!
Прийдіть у вівторок, постарайтеся, якщо Ви любите Україну, все таки вірите в неї-віра помирає останньою,то прийдіть та покажіть усім,що ми з ними,що м.Луцьк-це не про російське місто на кордоні з Європою, нехай наш "царьок" трохи "вкусить себе за попку"!!!
Відповісти
Всім, всім, всім вже давно відомо про ваш хворобливий стан.
Відповісти
Молодці! Геть окупантів!
Відповісти
ПОЛУДУРКИ!
Відповісти
....не позор українське ім"я Пэтя.
Відповісти
Ні, повні.
Відповісти
І це м"яко сказано... ІДІОТИ
Відповісти
У мене є риторичне запитання до так званої "опозиції".
За яку суму був проданий (чи зданий), виборчий округ на парламентських виборах у м. Луцьку Палиці, коли було виставлено за відомо не прохідного кандидата Кравчука? І чи не плануєте так само вчинити на виборах президентських?
Відповісти
нє, не плануємо, бо нема шо продавать, вже не купують...скупили в гурт минулий раз.
Відповісти
Почому зараз поїздки до Києва?
Відповісти
Хочеться змін, але нема довіри до цих зрадників. Складається враження, що такими акціями хочуть "випустити пар". Так як конкретного плану у них немає. Одні бутафорні акції протесту, від яких нема результату.
Якби волею обставин вони перемогли, результатом була б внутрішня гризня хто більший вождь.
Виходом бачу третю силу яка б складалася з людей, яким є що втрачати,які вже щось здобули. Як приклад Петро Порошенко, (це лише приклад). Просто хочеться рівнятись не на "трандичих",які вміють лише мітингувати, або жити за рахунок грантів, а на людей які уміють створювати в Україні щось нове і конкурентне, відстоювати це і залучати до цього інших (які ще не виїали за кордон у пошуках кращої долі).
Хай мене вибачать,але на ммій погляд, сучасна опозиція повне "фуфло", яке нам підсовують деякі кукловоди вже вкотре...
Відповісти
По чем нынче "опиум"(плата за участие в акциях) для народа?:)
Відповісти
Останні новини
Акція протесту в Києві. ФОТО
07 квітень, 2013, 17:55