У Луцьку на волю вийшов адвокат, причетний до хабарництва

У Луцьку на волю вийшов адвокат, причетний до хабарництва
Адвоката з Луцька, якого впіймали під час передачі хабара, звільнили з-під варти.

Він повністю визнав свою вину, - пише Під прицілом.

Нагадаємо, що на початку березня співробітники Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в області затримали адвоката Рівненської обласної колегії адвокатів, який вимагав від приватного підприємця 2500 доларів США.

Таким чином, слідче управління волинської міліції проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками правопорушення, яке кваліфікується як давання хабара службовій особі.

Зокрема, слідчими встановлено, що адвокат з 20 лютого по 7 березня 2013 року, спілкуючись з приватним підприємцем стосовно вирішення питання про повернення йому товарно-матеріальних цінностей, вилучених в нього правоохоронцями, переконував клієнта у необхідності передати йому 2500 доларів США, аби він, як адвокат, вручив їх в якості хабара начальникам виконавчої служби Любомльського та Ковельського райуправліннь юстиції.

Тож він намагався роз’яснити своєму клієнту, що таким чином, службові особи допоможуть повернути товар, який забрали на митниці.

Вже 7 березня цього року близько 17 години знаходячись на території АЗС «WOG», розташованій у Луцьку на Проспекті Відродження, 40, адвокат вмовив свого клієнта до передачі йому частини грошей обсягом 1000 доларів США.

Однак, як тільки він отримав гроші його затримали міліціонери. Під час допиту він повністю визнав свою вину і підтвердив усі обставини та наміри.

Тож, невдовзі після затримання суд вирішив відпустив його з-під варти під підписку про невиїзд. Також йому заборонили спілкуватись з клієнтом, якого він підбурював до давання хабара. Наразі на порушника закону чекає суд, який вирішить, як покарати адвоката за підбурювання до дачі хабара.

Варто зауважити, що скоєння такого злочину карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ХТО З МОЖНОВЛАДЦІВ СЯДЕ?ЯК СЯДЕ ТО НА ВІДЧЕПНИЙ СТРОК-АБИ ЛЮДИ ВТИХОМИРИЛИСЬ А СЯДЕ ЧЕЛ ЗА ВІДРО КАРТОПЛІ АБО ЯКИЙСЬ ДРІБЯЗОК-ЦЕ ДЕМОКРАТІЯ ПО УКРАЇНСЬКИ.В КОГО ГРОШІ І ВЛАДА-ЦЕ БОГ.
Відповісти
Нехай відсохнуть тому руки,хто насмілиться захищати владу-банду.
Відповісти
Кількість хворих коментаторів зростає катастрофічно. Мова йде про адвоката, а їм знову влада не догодила. Адвоката ймовірно підставили, і сидіти він точно не буде.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку на волю вийшов адвокат, причетний до хабарництва
08 квітень, 2013, 13:20