Акція «Вставай, Україно!» розпочалася в Луцьку. ФОТО. ОНОВЛЕНО

Акція «Вставай, Україно!» розпочалася в Луцьку. ФОТО. ОНОВЛЕНО
Мітинг у Луцьку «Вставай, Україно!» на початку, за різними оцінками, зібрав від 3 до 5 тисяч людей.

Мітинг розпочався 9 квітня з Київського майдану. Тут близько третьої години почали збиратися прихильники політичних сил партій «Батьківщина», «Свобода», ПРП, НПУ, Молодіжного народного руху, Європейської партії України, Фронту Змін, УДАРу, Волинських патріотів.

На площі майоріли як прапори цих політичних сил, так і державні прапори та стяги УПА. Близько 16:10 лідери партії УДАР Віталій Кличко, «Свободи» Олег Тягнибок та Фронту змін Арсеній Яценюк дали короткий брифінг для ЗМІ.

Опозиційні лідери акцентували увагу на необхідності «повалення режиму Януковича», звільнення Юлії Тимошенко, покращення життя людей та необхідності змін у соціальній сфері. Лідер партії УДАР Віталій Кличко підкреслив, що акція дозволяє налагодити діалог з людьми, Арсеній Яценюк вказав, що це можливість відчути довіру людей, а Олег Тягнибок бачить підтримку українцями дій опозиції.

«Запланували ми цю акцію з метою національної мобілізації і донесення до українці тих вимог, які сповідує парламентська опозиція. Ми поставили собі за мету спільно разом скоординувати свої зусилля для того аби повалити режим Януковича і усунути негативні наслідки його правління і через недопущення реваншу диктатури розпочати процес всеосяжних змін в українській державі і суспільстві», - зазначив Олег Тягнибок.


«Це вже восьма поспіль акція. Наші акції отримали нових поштовх, бо люди повірили, що в боротьбі може бути перемога. Те, що наш побратим Юрій Луценко вийшов на свободу, дало впевненість в силах і віру в тому, що можна багато чого змінити. Акція має на меті не лише звільнення Тимошенко, а й підписання угоди з ЄС та відставки Януковича», - зазначив Яценюк.

«Тисячі людей прийшли, аби підтримати акцію. Люди не хочуть чекати, знають що потрібно боротися. Вони не задоволені життям і знають всі проблеми з якими проблемами зіштовхуються українці кожен день: немає законів, проплачені суди, немає вибору. Велика кількість українців не бачить вибору і виїжджають за кордон», - додає Кличко.


Після цього учасники ходи рушили проспектом Волі до Театральної площі під гасла «Україна понад усе», «Слава Україні! Героям слава» та інші. Вони тримали у руках плакати «Юлі волю», фотографії Юлії Тимошенко. Були і соціальні лозунги з вимогою достойних заробітних плат.

Додамо, що у ході взяли участь люди різного віку. Переважно політичні прапори тримає молодь. Сказати, скільки акція зібрала людей, поки що не можуть ні політики, ні міліція.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Слава Україні !
Відповісти
НАВІКИ СЛАВА!!!
МИ ЗВАМИ, ШКОДА, ЩО НА 16ГОД., А НЕ НА 18ГОД. ЗІБРАННЯ ВІДБУВАЄТЬСЯ,ТРЕБА БУЛО Б ХОЧА Б НА 17ГОД.зробити!Народ, всі хто там, ми Вам дякуємо, дякуємо, що маєте ще віру, надію, ми Вас підтримуємо..., вірите, чесно...,аж просльозилася.., бо так вже надоїло те, що нині відбувається, це не радості сльози,а горя та віри в краще майбутнє і в те,що зараз робиться,як ми мучимося,прості українці...
Ми з Вами!
P.S. Арсєнька тут стильніший ніж справжній український чоловік - пан Кличко!
А пан Тягнибок-це посмішка Галичини,яка має свою історію, яка єднає українців в єдине ціле!
Дякуюємо!
Відповісти
а тобі що? ти ж все одно не працюєш, то якого милого сидиш за компом? біжи, померзни...
Відповісти
ти точно бальне..., точно..., йди нам в очі це скажи, прийди сюди))), тоді відчуєш як останні мізкі зникають і над головою пташечки співають мелодійну мелодію, при чому вони знають хто такий Моцарт чи Бах, а ти чорного від білого не можеш відрізнити,йолоп,холоп,раб та просто ГАВНО! ТВОЄ МІСЦЕ В ТУАЛЕТІ ТА В ЛЬОСІ-ПОДАЛІ ВІД СУСПІЛЬСТВА!
Відповісти
Як оперативно!:) Ви б так над іншими темами працювали!:) Ну зрозуміло - тут бабло!!!
Відповісти
Опа! Бондар знову в апазиции і куртка 10-річної давнини!:)
Відповісти
Так спішили, що фото по декілька разів повторюються, для масовки!:) Апазіціа скаже що їх було з 5-ть тис., а з висоти ледве на 2 дотягує!:) Вовчику ринг в центрі встановили?:) Смі-хо-та!!!
Відповісти
А що, сьогодні у Луцьку вихідний день?
Відповісти
ось і в цьому проблема, що не вихідний день-треба було в суботу чи неділю таке робити,було б набагато більше людей, хоча б в п'ятницю, в год. 5-6, після роботи, але ще не час, ще 30хв. і люди за годинку будуть,ще рано рахувати...,це тільки початок!
Відповісти
А для "цих" депутатів завжди вихідний день, тільки вони за наш рахунок зарплату отримують - відчуваєте різницю?!
Відповісти
Навпаки якраз таки!
Вони хоч щось роблять,відчуваєте різницю чи до Вас однієї чи одного пакращення прийшло???
А для нас воно,що очікується папіждже? Коли? Коли на 2 термін ще переоберемо цих дияволів???
Там путчистів нема,зрадників теж, от Ви по собі всіх не судіть, не завжди, при чому для цих, а от для тих за кого Ви хочете нас тут агітувати,а не виходить-якраз таки вихідний завжди, з чужою карткою в кармані для прийняття їм "угодних" законів!
Відчуваєте різницю де в людини є розум, а де замилювання очей?
Але якщо Ви,шановна(-ий),думаєте,що це те,що сьогодні відбувалося-це погано, то мені Вас шкода, Ви бідна людина....
Відповісти
Ну якщо чекаєте, що поліпшення вам "ці" політики зроблять - то чекайте і далі! :) Працювати потрібно, а не чекати, що купка політиканів і горлопанів за вас щось зробить! Вони тільки для себе за ваш рахунок ... А ви так і будете "ходити" все життя і для них покращувати життя, але ні як не для вас, вам "покращення" ніхто на блюдечку не принесе! Вам 2004 мало?! :) Ну ну ...
Відповісти
заїжджено, тупо, неграмотно та банально все ти написала,якщо ти Олена...
Відповісти
Дуже багато притесалось зрадників від місцевої влади,які підлягають люстрації.
Відповісти
"шановні", зрозуміло кому вигідно показувати меншу явку прихильників опозиції, так саме й ви писали,що не буде Віталія Кличка в Луцьку, щоб люди не вийшли на мітинг, бо ж кожен розуміє, що більшість лучан прийшло побачити саме Кличка
Відповісти
Останні новини
Акція «Вставай, Україно!» розпочалася в Луцьку. ФОТО. ОНОВЛЕНО
09 квітень, 2013, 17:10