На Волині закордонний паспорт подешевшав на 175 гривень, – прокуратура

На Волині закордонний паспорт подешевшав на 175 гривень, – прокуратура
Волинський адміністративний суд задовольнив позов прокуратури Волині про визнання протиправними дій і бездіяльності Управління Державної міграційної служби області.

Суд зобов’язав службу усунути порушення, які виникли під час виготовлення закордонного паспорта, - повідомили у прес-службі прокуратури.

Нагадаємо, правоохоронці встановили, що посадовці міграційної служби області при оформленні паспортів для виїзду за кордон нав’язували громадянам не передбачені законодавством послуги з інформаційного забезпечення Волинської філії ДП «Документ» вартістю 100 гривень та послуги страхової компанії «ВУСО» вартістю 75 гривень.

Окрім того, працівники ДМС допускали оплату наданих послуг з оформлення паспортних документів безпосередньо в місцях їх надання, а не шляхом перерахування замовником коштів через банківські установи.

Надавали посадовці УДМС і можливість службовим особам Волинської філії ДП «Документ» брати безпосередню участь в оформленні паспортів громадянина України для виїзду за кордон, що також є незаконним.

Задля усунення виявлених порушень вимог законів прокурор Волинської області 11 лютого 2013 року начальнику міграційної служби в області вніс подання.

Проте жодних заходів до усунення порушень посадовцями служби не вжили. Тому прокуратура області звернулась до Волинського окружного адміністративного суду області з позовом.

Суд задовольнив позовні вимоги прокуратури. Рішення суду наразі набуло законної сили.

Отож, волиняни тепер не сплачуватимуть зайвих платежів при оформленні паспорта для виїзду за кордон.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тож тепер хай компенсують усім, з кого взяли більше. Прокуратурі варто було б потурбуватися і про це.
Відповісти
тобто, якщо завтра піду у міграційну службу у Луцьку і мені дадуть рахунок у десь 400 грнвень одразу звертатися в прокуратуру?)))
Відповісти
можна і до прокуратури, а можна усі питання вирішити на місці. просто пояснити, що є законно, а що ні. Наприклад, я так і поступив і ще допоміг на місці кільком громадянам. Звісно працівники міграційної служби були в шоці, але допоміг бо це громадянський обов'язок кожного - допомагати ближньому.
Відповісти
У заголовку було допущено помилку. Йдеться про те, що більш не доведеться платити 175 гривень
Відповісти
от цікаві ви ЛЮДИ! чому хтось має вирішувати проблеми за вас? розумію, що є контролюючі органи, але вони контролюють процес, і як правило тоді, коли поступив "сигнал". То чому б вам не читати чинне законодавство і не відстоювати свої права самостійно? тоді б і проблем було б менше і порушень теж. А будь яка посадова особа чинить свавілля через незнання елементарного у законодавстві самими громадянами і тому вірить у свою правоту і у те, що зможе уникнути покарання.
Відповісти
Людям настільки дурять голови, що розібратися з всіма тими бюрократами то треба потратити ручу часу і здоров'я. Не кожен на це здатен!
Відповісти
краще б читало чинне законодавство і його дотримувалася міграційна служба і не треба звалювати його порушення на людей, для того і існуюють контролюючі органи, щоб такого свавілля не було, а по вашій логіці треба іти в суд, а які у нас суди усім відомо)
Відповісти
Вибачте, але на 175 гривень менше, а не 175 грн. На суді мова не йшла про 175 грн, а лише про те, що протизаконними є ті 175 гривень,які здирає ВУСО і ДП Документ. Тому відстояли лише вартість у 377,15 грн.
Відповісти
отож, а то пишуть 175 грн)), а vip розповідає про громадянський обов"язок))) і вчить людей жити)))
Відповісти
http://reyestr.court.gov.ua/Review/30576501
Відповісти
Визнати протиправними дії Управління Державної міграційної служби України у Волинській області щодо стягнення з громадян коштів за послуги з оформлення паспорта для виїзду за кордон не передбачених Декретом Кабінету Міністрів України «Про державне мито» №7-93 від 21 січня 1993 року та Постановою Кабінету Міністрів України №795 від 04 червня 2007 року «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються підрозділами Міністерства внутрішніх справи та Державної міграційної служби, і розміру плати за їх надання».
тобто максимум паспорт повинен коштувати: 170+86,15=257,15 грн. це вже з послугами ДМС.
Відповісти
Останні новини
На Волині закордонний паспорт подешевшав на 175 гривень, – прокуратура
11 квітень, 2013, 10:29