Під мерією Луцька – мітинг обманутих вкладників. ФОТО

Під мерією Луцька – мітинг обманутих вкладників. ФОТО
Більше 50 вкладників недобудованих багатоповерхових будинків, що на вулиці Зацепи та Кравчука у Луцьку, 11 квітня прийшли до стін міської ради.

Люди вимагають, аби міська влада виділила землю для добудови будинків, що сьомий рік ніяк не можуть здати в експлуатацію.

Мова йде про багатоповерхові будинки житлового комплексу «Рідний дім», що зводила фірма «Глорія буд плюс». З цією компанією люди уклали договори на будівництво та вклали гроші. Втім у 2008 році зведення комплексу зупинили, а фірма здала в експлуатацію лише першу чергу будівництва.

Два інших будинки залишилися на 87% та 60% готовності. При цьому квартири у другому будинку, що був майже готовим продали повністю, а у третьому – залишилося 45 квартир не проданих. Таким чином без квартир, грошей та майнових прав на вже побудоване житло залишилося більше ста вкладників.

«Вже сім років ми не можемо отримати квартири за адресою Кравчука, 5. Розвалилася фірма і немає крайніх. Вже сім років пройшло як за однокімнатну квартиру я дала 30 тисяч доларів. Думала, що все буде добре. Я робила цю квартиру дочці, а вже внуку п’ять років», - розказує вкладниця Людмила Шимчак.

Нині будинки у напівзруйнованому стані. З житла покрали батареї, плитку, ванни, проводку, ліфти, скло у вікнах побили. Територію нині ніхто не охороняє. Біля фундаменту одного з будинків залишився виритий котлован, який щороку заливається водою. Вкладники нарікають на відсутність контролюючих органів та побоюються, що будівля через підмивання узагалі впаде.

Нагадаємо, що на території залишалися два крани, стріла на одному з яких похилилася. Це загрожувало життю людей про що свідчать документи, втім влада і тоді не могла знайти вихід з ситуації.

«Три мери і ніхто нічого не може», - докоряють вкладники.
Вони нарікають, що Луцька міська влада, структури якої надавали дозволи на будівництво, відсторонюються від проблеми.

«Це ж не землянки будували! Де контролюючі органи?», - запитують лучани.

Як пояснила заступник луцького міського голови Лариса Соколовська у 2010 році робоча група, що вивчала це питання виробила план дій щодо вирішення проблеми. В першу чергу необхідно було отримати вкладникам право власності на будівництво, створити кооператив вкладників і отримати землю під будівництвом.

Втім згідно з нововведеннями у законодавстві, аби отримати кооперативу землю, необхідна згода усіх власників будівництва. Проблема полягає у тому, що власником кільком нижніх поверхів залишається фірма «Глорія буд плюс», до якої важко дістатися.

Народний депутат Олександр Присяжнюк, що був присутній на зібранні, запевнив, що добиватиметься, аби землю під будівництво надали вже у травні. Про виділення землі вже за місяць говорив і луцький міський голова Микола Романюк. Наступним етапом зі слів мера має бути фінансування проекту будівництва. Ці документи як припустив Романюк можуть бути готові вже у червні.

Втім вкладники вимагають не лише завершення будівництва – а й покарання винних. Вони обуренні, що підприємство «Глорія був плюс» не понесло жодної відповідальності за невиконання рішення судів і вимагають активніших дій від прокуратури.

Під краном - один з будинків, в якому мали оселитися вкладники
Під краном - один з будинків, в якому мали оселитися вкладники

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
надо било в МММ вкладивать))
Відповісти
Тра йти до Януковича, вiн зара добрий.

До Ради тра йти - закони приймать, якi не дозволять продаж невведеного в експлуатацiю житла. Отаке.
Відповісти
Ну а мерія тут до чого, вона будувала і гроші збирала???!!!
Відповісти
Они должни патаму шо они власть
Відповісти
А владу інформували, куди гроші несете?
Відповісти
в 2004-2008 році управління капітального будівництва міськ ради на усні звернення повідомляло що будівництво законне і земля для нього виділена міськрадою
Відповісти
тож пакращення до нас всіх прийшло))),що не видно?:)
Відповісти
Нада вкладивать в МММ там харошие проценти от 30% в месяц, столька ни один банк не даст
Відповісти
триндіти не мішки вертіти коментатори. землю міськ рада не тільки виділила а у отримала за це гроші. а в 2008 році, коли все було побудовано і залишилось здати будинки міськ рада оренду землі не продовжила. Що заважає зараз депутатам міської ради виділити землю людям які купили квартири у тих злочасних будинках і створили власне обєднання для добудови виділити землю?
Відповісти
просто наші люди-нелюди, вони не зрозуміли,що у єдності-ми сила,а по одинці, живучи "моя хата з краю-нічого не знаю", отаких як ці люди "щирих, добрих, наївних" і дурять..., а тут треба 5000раз бумажку перевірити ніж підписувати щось, бо такі,як пан мер та Клімчук бомжі, а люди прості "жирують", позорище, хай би вам, щановні, керівники пороблено було все життя, вірите, клясти не можна, але повірте-вам це ще не так повернеться, гарантую..., отож будьте ви всі там прок...і, тому що вже до такого Луцьк стану дійшов,що я не знаю,до ручки опустився!!!
Відповісти
МММ це самий лучший
Відповісти
треба вкладувавти в МММ і заробити бабулеса, а все остальне фігня
вкладуйте в МММ всім прівет
Відповісти
Маладца колега, я тоже в МММ вкладиваю ето круто!!! и глядя на наши банки, то МММ куда надєжней
Відповісти
А головний опозиціонер Пустовіт в цей час тікав від мітингувальників через запасний вихід. Боїться гніву народного... шкура.
Відповісти
люди квартир не мають бо нема жодного документа є будматериали є права згидно ришення суду це правда частина будинку заложена в банку хто буде платити за аренду земли якщо не законно дали би цьому кооперативу нихто не за що не заплатить скажуть нема або ми за все вже заплатили нема не земли не проекта не дозволив не грошей тупик по всий украине ниде не ришилось поговорити и все таки закони и колгосп щука рак и лебедь дом вул липинського тому пидтвердження там вже приихали тупик забудовникив яки вкрали грощи треба нагибать и бильш нихто никому не винен
Відповісти
Я в МММ уже больше 10 000 снял и вообще не жалею, а ви вкладиваете етим жердяям они тока людей кидают
Відповісти
я тоже в ммм все бабло поніс скоро зароблю праценти, а пустовіт лох
Відповісти
Останні новини
Під мерією Луцька – мітинг обманутих вкладників. ФОТО
11 квітень, 2013, 12:19