Google дозволить передавати файли в спадок

Google дозволить передавати файли в спадок
Google запустила нову функцію, яка надає можливість розпорядитися своїми файлами і документами на випадок відходу людини з фізичного чи віртуального життя.

Користувачі самі зможуть вирішувати, що саме станеться з їхніми даними в разі смерті користувача або просто його тривалого періоду неактивності в онлайні, ‒ пише Дзеркало тижня.

Сервіс «електронного заповіту» повинен буде вирішити ряд етичних проблем, повʼязаних з конфіденційними даними, залишеними користувачами на серверах Google.

Сервіс дозволяє або повністю знищити інформацію, або передати її третій особі. Раніше на ряді публічних інтернет-майданчиків вже піднімалися питання, пов'язані з тим, що відбувається з призначеними для користувача даними в разі смерті користувача. Обговорення викликало широкий громадський резонанс.

«Ми сподіваємося, що нова функція дозволить краще планувати «цифровий спадок», щоб краще захистити приватне життя і безпеку як самого користувача, так і його рідних і близьких», ‒ йдеться в блозі Google.

Мова йде про всі ті файли, які користувач розміщує на всіх сервісах Google ‒ документи в сховищі Drive, відеоролики на каналі YouTube, листи на Gmail, інформація в профілі соцмережі Google+ та інше. За допомогою нової функції користувач може задати системі, як варто вчинити з усіма його документами після трьох, шести або дванадцяти місяців невикористання Google.

Inactive Account Manager може або видалити всі файли «неактивного» користувача, або відправити їх електронною поштою його близьким, чиї адреси користувач залишить при налаштуванні сервісу. Перед відправкою або видаленням файлів направить користувачеві sms-повідомлення або лист на випадок, якщо той таки живий.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.