На Волині виправдали міліціонера, якому «шили» хабарництво

На Волині виправдали міліціонера, якому «шили» хабарництво
Апеляційний суд Волинської області залишив без змін постанову Луцького міськрайонного суду про виправдання ківерцівського міліціонера.

У протоколі про корупційне адміністративне правопорушення стосовно помічника оперативного чергового Ківерцівського РВ УМВС України у Волинській області зазначено, що він, будучи особою рядового складу органів внутрішніх справ, вчинив порушення, - пише Під прицілом.

Себто, умисно використав свої службові повноваження та з корисливих мотивів не притягнув до відповідальності волинянина, який займався незаконним полюванням та порушував правила поводження зі зброєю.

Таким чином, службовець взяв у правопорушника 1 тисячу 300 гривень за те, аби «закрити очі» на його злочин та незаконно вилучив у нього мисливську рушницю та документи на неї.

Однак, постановою Луцького міськрайонного суду від 18 березня цього року провадження по цьому факту було закрито у зв'язку з відсутністю в діях службовця складу інкримінованого йому правопорушення.

Прокурор, який брав участь у розгляді справи в суді першої інстанції подав апеляційну скаргу, в якій просить постанову Луцького міськрайонного суду скасувати, а службовця визнати винним у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення.

Свою позицію обгрунтовує тим, що суд першої інстанції не надав жодної оцінки доказам винуватості, а в основу свого рішення взяв лише пояснення порушника. Також не надав належної оцінки матеріалам адміністративної справи.

Однак, апеляційний суд, керуючися статею 294 КупАП постановив, апеляційну скаргу прокурора Воробія О.П. залишити без задоволення, а постанову Луцького міськрайонного суду – без змін.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд, міліція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині виправдали міліціонера, якому «шили» хабарництво
12 квітень, 2013, 12:12