Луцьке сміттєзвалище посадовці обсаджують лісом. ФОТО. ВІДЕО

Луцьке сміттєзвалище посадовці обсаджують лісом. ФОТО. ВІДЕО
Чиновники міських та обласних владних структур власноруч висаджують ліс біля сміттєзвалища у селі Брище.

Одноденна акція відбувається 19 квітня.

Як розповів перший заступник начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Шеремета, висадка відбувається в рамках всеукраїнських акцій «Майбутнє лісу в твоїх руках» і «За чисте довкілля».

У висадці лісу задіяні близько 700 людей - працівники управління лісового господарства, Луцької міської ради, Волинської обласної ради, Волинської облдержадміністрації та структур, які до них входять. Вони працюють на площі 13 гектарів. За день планують висадити понад 100 тисяч деревець сосни.



«Таким чином буде створено захисну буферну зону від сміттєзвалища: між звалищем і населеним пунктом», - зазначив лісівник.

На полі вже були зроблені невеликі рівчаки, у які люди висаджували сосну. Перший заступник голови Волинської ОДА Олександр Башкаленко зазначив, що акція відбувається вже вчетверте. Він вважає, що до неї мають долучатися всі небайдужі.

Під час акції були присутні люди з символікою Партії регіонів. Башкаленко зауважив, що хоча Партія регіонів закликала приєднатися до акції інші політичні сили, але ніхто не прийшов. Він лише побачив свого колегу із «Фронту Змін» Олександра Пизу.

Луцький міський голова Микола Романюк розповів, що готуються документи на розширення звалища. Але у планах також – відкрити тут сміттєсортувальний завод.

Не дуже задоволені акцією мешканці села. Вони вважають, що висадка проблемі не зарадить, адже сосна все одно погано приживеться і висохне.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 29
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
8 фото Романюк: "Здесь будет город-сад!" :)))
Відповісти
Без реклами презервативів не стримались.
Відповісти
А ти де був в цей час "презерватив"?
Відповісти
Люди ділом займаються , а не ходять по майданам)
Відповісти
держслужбовці
Відповісти
та то можна подумати там тих парочку людей самі засадять таку територію лісу...це звичайна показуха...люди то не сліпі й все бачать ))
Відповісти
Ти кретин у людей з села запитай на Х.... їм той ліс, щоб у городи ліз. Корів немає де пасти ви Олухи придуркуваті
Відповісти
Интересно посмотреть,сколько деревьев приживётся и кем они посажены.
Відповісти
А де всі такі "СВІДОМІ" поділись??? Хай би Підгузок всіх своїх "небайдужих" вивів!!! ОТО був би толк....хоча...)))
Відповісти
То все показуха і данина совєцькому минулому. Лєнінські суботники на чолі з бувшими компартійцями.
Відповісти
Як би ми частіше влаштовували такі масові заходи для суспільного блага, то може все було б набагато краще в нас! А не тільки патякали своїми поганими ротам, як дехто вміє!
Відповісти
пятакати уміють ті хто там на фото ))
Відповісти
Тільки чомусь вони там, а ті хто на майдані кричать - то де???
Відповісти
Хороша була акція. Лише за якісь пару годин особисто я висадив біля 1 000 саджанців сосни!
Якби кожен ідіот котрий поганить цей захід зробив добру справу - не було б нарікань на когось, а особливо на владу! А те й тільки вміють, що лайном обкладати всіх, а самі сидять вдома "білі і пушисті"! ГАНЬБА ВАМ - злісні коментатори!
Відповісти
Регіонали піднялись в моїх очах!)
Відповісти
те "брєвно" що ніс володимир ілліч дало масові всходи...є люди якім платять гроші і які професійно те роблять.дитино що виросте з твоїх тисяч дерев посажених за годину?не ма грошей на лісників,двірників а на показуху є.попередники висадили навпроти братського мосту років 6 назад тоже пару тисяч вже великих саджанців,прийнялось десятки.кожен може глянути коли будете на пляжі там.я радий за тебе що ти що ти научився садити щось,а не когось.я радий за держслужбовців що робочий день прогуляли,радий за партійців що погомоніли...але краще щоб на день розпил бюджета зупинити..а гроші зекономлені потратити на те саме...то вийшов би самий дорогий суботник,чи пятничник за остані десятки років..
Відповісти
Такий як ти і розпилює той нещасний бюджет! Треба навчитися заробляти гроші економлячи їх!!!!!!!
Відповісти
СЛА має рацію! Не потрібно чекати від когось допомоги - треба йти й особисто робити вклади у добру справу! Якби всі ГО (навіть той самий "Національний альянс")долучилися до акції, то зроблено було б набагато більше кориснішого справи!
Відповісти
Мда, на ОДА вже немає що економити, і так як церковні миші за 900 грн працюють...а всі думають що держслужбовці в маслі купаються!
Відповісти
купаються 3-4 чоловіка.все решту на київ.а ти ї за 1.5 будеш оди складати.всі це знають.не цінуй себе високо.
Відповісти
Я згідний з (дада), прибирати повинен двірник, в лісі працювати лісник, дорогу робити- дорожна служба. в якій, до речі, вряд чи є хоч десяток фахівців. Всі наші будинки і прибудинкові території, ліси і дороги закріплені за відповідними організаціями, які і повинні за ними слідкувати (прибирати, ремонтувати, висаджувати)- вони за це получають зарплату.
Відповісти
...і коли б ми, кожний хто прийшов на роботу, працювали якісно (не залежно від того яка зарплата, бо це вже інше,*мало платять-звільняйся*) в нас були-б чистенькі прибудинкові території, гарні дороги, і т.д.. І не потрібні нам ці суботники, бо суботники це праця, за яку хтось вже отримав гроші. Працюйте на роботі ЯКІСНО і розумно.
Відповісти
Я от перечитав вище написане... і зрозумів що Оті задроти , котрі ганьблять цей "суботник" просто напросто "НІХТО" у цьому суспільстві! Ви тільки й умієте що язиком тріпати! Хоча б одне з вас навчиться коли не-будь мислити глобальніше?!!! Ви колись почнете працювати не язиком, а мізками?????
а на рахунок працевлаштування... так, ситуація критична - згоден. Але деревця - цього нажаль не змінять!
Відповісти
Я таких деревець висадив разів в 10 більше від тебе СЛА, бо до школи ходив у селі (в ссср 70х-80х). І висаджували ми (школярі 6х-10х класів) деревець раза в два більше ніж ви, і 3-4 рази за весну,кожний рік, і везли нас не на автобусах, а на ЗІЛ бортовий, і кожний з дому брав собі їжу (ви я думаю пропили і проїли в 2 раза більше ніж зробили корисного), і все це БЕЗКОШТОВНО, і ніхто нас не фотографував, і ніхто нас (дітей) навіть не хвалив. Коли я став дорослим, я взнав що, на висадку садженців, виділялися кошти на лісництво і їх висаджували працівники лісу, а не учні. І друге. Я можу тебе завезти в ті місця де висаджувалися ті садженці, щоб ти побачив: непрохідні хащі, сосни які висаджували, з 100 5-6 прийнялися "ростуть" 1метер висота, а 3-4 метра- непрохідний ЧАГАРНИК. Так що "дядя" вчися ТИ працювати не суботниками, а робочими годинами- ЯКІСНО. І "халявні" суботники будуть нам не потрібні.
Відповісти
777
Ось коли навчитеся жити сьогоденням, а не спогадами про комунізм... тоді й зрозумієте в чому справа!! і доречі ми також працювали з власної ініціативи і безкоштовно!
А як приймуться дерева - це вже не від нас залежить.
Можу тебе похвалити лише за 10ки сотень посаджених дерев на хвалу ссср! 777 ти молодець!
Відповісти
СЛА, ти мене не зрозумів, попробую пояснити. Я дуже багато їзджу по європі, бачу як там працюють люди. В нашому випадку в лісі і двірники. Коли там висаджують садженці, то те місце, де вони мають рости, обгороджуюють 2х метровою сіткою, щоб звірі не могли їх зламати. Приймається 100% садженців, коли підростає чагарник, його зрубують, між деревцями просапують і т.д.. Ростуть вони обгороджені до 3х метрів, і весь цей час за ними слідкують. В результаті мають гарний ліс. Все це роблять ПРАЦІВНИКИ ЛІСНИЦТВА.
Відповісти
Далі наші суботники по прибиранню. Чому в нас на вулицях багато сміття? Думаєте тому що ми багато смітимо? Ні. В нас сміття двірники не прибирають. Приклад: понеділок, Берлін, літо- 5год. ранку. Виходимо з потяга на вулицю, центральний ж.д вокзал. Сміття чуть не поколіна. бутилки, бумага, скло, недопалки- все валяється куди не подивися. І тут-же ходить хлопак, років 23-26, гарно вдягнений, акуратно підстрижений, в вухах навушники, слухає музику і в такт музики іде. В руці в ного візок, на візку чотири великих відра, в другій руці палка якою збирає сміття. Скло в одне відро, папір в друге іт.д. Боже- це ж двірник. Підійшов до нього ближче- ТВЕРЕЗИЙ і ніс не синій. Ми сіли в таксі, поїхали по справах. Через години 3-4 приїхали знову на вокзал- ЧИСТОТА, не знайдеш навіть недопалка, і не тільки на тротуарі, а даже в квітах і траві. Він зробив свою роботу ЯКІСНО. Працівники лісу ЯКІСНО. В них суботників НЕМАЄ. І наших людей треба ЦЬОМУ вчити, бо їх КОМУНІЗМ навчив працювати так, як ми зараз бачимо: на роботі п"янки, працювати не хочуть і не вміють. СЛА працювати треба на роботі, ПРАЦЮВАТИ ЯКІСНО. Мало платять- звільняйся, старанний працівник завжди знайде собі роботу де будуть платити нормальні гроші.
Відповісти
дурдом
Відповісти
Останні новини
Луцьке сміттєзвалище посадовці обсаджують лісом. ФОТО. ВІДЕО
19 квітень, 2013, 12:33