Івахів ‒ міністру: як можна підтримувати родинні ферми і не знати, скільки їх?

Івахів ‒ міністру: як можна підтримувати родинні ферми і не знати, скільки їх?
Під час дня уряду у Верховній Раді 19 квітня народний депутат Степан Івахів заявив, що у доповіді міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Присяжнюка він знайшов розбіжності з інформацією, яку днями надали йому у Мінагропод.

Про це повідомила парламентський кореспондент Наталка Пахайчук.

«Так сталося, що я є ініціатором закону України про підтримку родинних ферм. Я звірив ваш виступ з відповіддю, яку дало Міністерство мені як депутату. Ви дали відповідь, що взагалі не ведете статистики скільки родинних ферм є в Україні. А з трибуни заявили, що у вас існує програма підтримки родинних ферм», - заявив міністру Івахів після його доповіді.

«Також 2 тижні тому точно не було програми підтримки програм одноосібників. З трибуни ви заявили, що у вас існують програми підтримки одноосібників.На Україні існує 4 мільйони одноосібників. Ви у 2012 році допомогли 340 тисячам. Не буду казати як, зокрема, і про доїльні апарати китайські. Чи можна вважати, що це підтримка?», - обурився Івахів.



Присяжнюк відповів:

«Питання всі цікаві, особливо для Волинської області. Тому що Волинська область у нас є лідером по отриманню дотацій на одноосібників за утримання молодняка».

«А от китайський доїльний апарат… Ще треба спочатку подивитися чи є в Китаї корови, щоб були доїльні апарати. Всі доїльні апарати, які компенсує державна програма – це національного виробництва», - додав Присажнюк.

«Друге питання – сімейні ферми. Я з трибуни сказав чітко: ми мотивуємо створення сімейних ферм. А ставити їх на облік я не бачу доцільності. Ми з вами не виконуємо такого обліку. По – друге, це завдання сільського селищного голови: створювати і гуртувати свої громади», - заявив Микола Присажнюк.



До слова, згодом частина народних депутатів дивувалася з такої відповіді: мовляв, як може міністерство розробляти програми підтримки сімейних ферм не маючи даних про фактичну їх кількість?

Присяжнюк у відповіді Івахіву, окрім того, сказав:

«І третє питання: другий рік поспіль діють компенсації по 1000 гривень на утримання молодняка на рік. З цього року ми прийняли порядок використання коштів на компенсації для одноосібників і для фермерівзданої на переробні підприємствавеликовагової худоби (2,5 грн./кг). Також 1,5 грн для стандартного поголов’ясвиней (більше 120 кг) і 1 грн для свиней на забій на живу вагу до 150 кг. Ми розпочали тільки у червні минулого року, тобто тільки розпочали. Звичайно, я б сам хотів, щоб за 1 рік всі 4, 5 мільйони одноосібників – отримали допомогу, всі створили сімейні ферми, у нас тоді би не було незайнятого населення на селі. Я з вами тут згоден, але 450 тисяч з 4,5 мільйонів одноосібників – це перший крок. Якщо ми кожен рік будемо нарощувати по 10%, то повірте це буде ефективно».

Відповідь головного аграрія викликала обговорення в кулуарах Верховної ради. Депутатів-мажоритарників з різних областей України, які обиралися від сільських територій обурило те, що Микола Присяжнюк так і не розповів про ті програми підтримки одноосібників, які нібито є в Міністерстві і про фактичну відсутність яких говорив депутат Івахів.

Міністр намагався переконати, що охопити 4,5 мільйонів одноосібників за 1 рік неможливо, але забув сказати, що аграрне міністерство має підтримувати селян-одноосібників з 2008 року. Депутати заявляли: де ж існують ті села, де людям платять за м'ясо стільки, скільки заявив міністр Присяжнюк?

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Івахів
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 54
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодець, Степан Петрович! Цього блазня-міністра вже давно треба привезти на село, щоб він побачив до чого привели їх реформи
Відповісти
А Степа силен. Танком по Присяжнюку проехался :)
Відповісти
А на яку відповідь сподівався Івахів від донецького міністра, який у сільському господарстві, як я в балеті розибрається
Відповісти
Присяжнюк або дурень, або знущається з людей.
Заявити про те, що в Китаї немає корів – це просто непрофесійність його як міністра. До відома пану Присяжнюку. Молочне підприємство YILI в піднебесній має об’єм продажів 3,75 млрд доларів на рік. А китайське молочне підприємство MENGNIU має об’єм продажів 2 млрд. доларів на рік і працює на ньому аж 30.000 чоловік. Це в кілька разів більше, ніж в Україні. А Присяжнюк все одно вважає, що корів в Китаї немає.
Відповісти
Дякую Івахіву за те, що він врешті показав всій країні справжнє «лице» головного аграрного пАкращувача. Тепер стає зрозумілим, чому в нас таке пАкращення. Міністр не розуміє ані аграрного сектору взагалі, ані тих фактичних процесів, що в цьому секторі відбувається. Але міністр може кришувати «сімейний бізнес», ставити своїх родичів на керівні посади та реєструвати свої фірми, які в селян за безцінь купують м'ясо та зерно й вивозять його за кордон, де продають по європейських цінах. О це він може. Бляха, в Китаї немає корів!!!! Ну що тут ще можна додати? Це ж клініка!
Відповісти
Угу, министра пиариться, а Степа нет. Смешно.
Відповісти
Івахів, а коли твоє "Ковельмолоко" з людьми розрахується? Замість того, щоб піаритись віддай людям зароблене!
Відповісти
повилазили тролі Івахіва...
Відповісти
Івахів добре платить тролям то й вони вилазять коли потрібно і коли не дуже потрібно. навіть своїх журналістів має та возить їх на пресухи за 400 км. недарма він в Гузя виграв
Відповісти
увага! кілька хвилин тому Івахів та його друзі-олігархи не проголосували за відставку уряду Азарова!!! таким чином вся відповідальність за стан справ в країні і політику діючої влади цілковито лежить на цих "благодійниках" - Єремеєв, Івахів, Палиця та Мартиняк.
Відповісти
Гузечку, тільки ти пиши всю правду, що за відставку Азарова не проголосував також твій шеф Мартиненко та Віталій Кличко. На них також відповідальність за стан справ в країні? :)
Відповісти
До чого опозиція вже тут?!
Ідіоти тупоголові,чесно! Інакше не скажеш,бидляки селюхи та хами!
Ви мабуть не розумієте, що ви сволоти робити захищаючи нелюдів!
Відповісти
так то і так зрозуміло було...
тому самі винні, тепер пожинайте-коли кажеш нашим людям не робіть помилок,то ні,за бруківку продаються...,при чому таку дешеву...,а потім плачуться, а хто винен? ви ж самі!
Відповісти
Опа, Гузята позбігалися і почали тролити. Да ще й так незграбно :)
Відповісти
опа камуністи засраничні нарісавались,думають,що розумні))) ну хай думають....
Відповісти
А що коється з опозицією? З початку профукали голосування по пенсійній реформі, вчора Кириленко спіймали на кнопкодавстві, сьогодні Кличко та Мартиненко не голосують за відставку Уряду. Що далі?
Відповісти
Да хлопці, Вашої енергії замало щоб Януковича підсунути. Думаю, пройде Янек на другий термін "как пить дать".
Відповісти
Да з такою АпАзициею і до бабки не ходити...!:)
Відповісти
Пускай лучше Ивахив расскажет почему побоялся голосовать за отставку Азарова...
Відповісти
А чого б це Івахіву розповідати про це? Він не підписував нотаріально завірене зобов"язання, і не клявся на Біблії, як це робив пахан Гузя-Микола Мартиненко. До нього, як я розумію, питань немає?
Відповісти
Потому что во время выборов он обещал "присоединиться в Верховной раде к демократическим силам". А как пришёл в Раду, сразу забыл что обещал...
Відповісти
В Раді всі сили демократичні. Ви не знали цього?
Відповісти
Только при этом он в тех же самых предвыборных листовках, в которых обещал присоединиться к демократическим силам, выступал против "Партии Регионов". Так что ваша отмазка не прокатит :)
Відповісти
И вы я виже авторитетный политолог наверное, раз коммунистов называете демократами :)))))
Відповісти
Відповідаю лапотному кацапчегу Санє. По перше, згідно законодавства України недемократичні партії в Україні не можуть отримати реєстрацію у Мінюсті. Так що вчить матчастину.
І не забудьте мені показати передвиборчу листівку Івахіва, в якій той підписувався бути з Яйценюхом.
Відповісти
На плоту написано "х..й", а там дрова...
Відповісти
Матюкнувшись брудною кацапською лайкою, Саня в черговий раз перетворив себе на москаля...
Відповісти
За відставку уряду Миколи Азарова не голосувало 7 депутатів "Батьківщини".
Згідно з результатами голосування, в залі були відсутні Микола Мартиненко, Андрій Павелко, Леонід Сергієнко, Андрій Шевченко (хворіє), Віталій Данилов, Денис Дзендзерський, Сергій Фаєрмак.
Також не голосувало 7 депутатів УДАРУ, включаючи Віталія Кличка (який в залі відсутній).
Крім нього не голосували Едуард Гурвіц, Микола Паламарчук, Юрій Савчук, Ярослав Дубневич, Віктор Пинзеник, Павло Рябікін.
За відставку Азарова проголосувало лише 190 депутатів.
У свою чергу депутат від "Батьківщини" Володимир Ар’єв написав у своєму Facebook:"Будемо вирішувати щодо доцільності перебування у фракції депутатів, яких не було без причини. Не вистачило загалом 36 голосів".
Відповісти
Нечего спрыгивать с темы Ивахива. Здесь его персона обсуждается и его действия. Так что не занимайтесь флудом.
Відповісти
Саня, раджу Вам спілкуватися зі мною державною мовою, якщо ви не хочете, щоб я Вас трактував як москальсько-кацапське бидло.
А щодо Івахіва-то Він що особисто Вам обіцяв бути разом з Яйценюхом? Чи він Вам обіцяв боротися з Азаровим? Не приписуйте людині своїх марень. Замість того, щоб займатися пустопорожніми дискусіями стосовно Івахіва, який Вам нічого не винен, краще аналізуйте роботу політичних сил, які ви вважаєте патріотами та націоналістами. І думайте головою, а не гаслами.
Відповісти
Для меня быдло-это вы, защищающий олихаргов, которые продались "Партии Регионов". Вы я вижу любите с темы спрыгивать. Показатель того, что вы не уверены в том, что говорите :) Закомплексованный молодой человек :) Ещё раз говорю: Ивахив обещал быть с "демократическими силами", которые против "Партии Регионов": http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/598740_4016790094032_950930932_n.jpg Азаров представитель "Партии Регионов" или он представитель "демократических сил"?
Відповісти
Лопотному скацапізованому Санє.
1)Не треба пересмикувати, у листівці Івахів говорить що не буде у ПАРТІЇ РЕГІОНІВ. А він і зараз не у партії, і навіть не у фракції. Ви маєте протилежні відомості? Докази в студію!
2) Ви вважаєте, що перебування у лавах міжпарламентського об"єднання "Волинь", у яке, доречі входять і свободівці Вітів, Мельник і Черняков свідчить про те, що Івахів став до лав "недемократичних сил"?
Вчить українську мову, матчастину, і припиняйте займатися пересмикуванням.
Відповісти
Не нужно дурочка включать. Ивахив обещал, что будет с "демократическими силами". В результате он уже не в первый раз поддерживает не демократические силы, а "Партию Регионов" против которой выступал во время избирательной кампании. Если поддержка Ивахивым действий "Партии Регионов" не означает его поддержку этой политической силы, то вы ещё значит школьник или учащийся ПТУ и не изучали в университете логику. Какие политические цели ставит перед собой объединение "Волынь"? То есть если мы например возьмём клуб любителей шашек, то говорить, что они не демократы мы не можем, поскольку политические цели в своей деятельности они не преследуют. Так вот какие политические цели у объединения "Волынь"?
Відповісти
Відповідаю скацапізованому лапотному Санє-дурнику. Підтримка Партії Регіонів може бути проста-стати до лав партії, написати заяву на вступ до фракції і голосувати синхронно з ПР. Натомість Івахів в ПР не вступав, до фракції ПР не вступав, і якщо переглянути результати голосувань, то тиснув кнопку "за" разом з більшістю і опозицією приблизно 50 на 50. Доречі, для такого великого знавця логіки повідомляю, що демократичний і опозиційний-це різні терміни.І якщо послуговуватись Вашою логікою, і вважати коммуністів "недемократами", то такі самі звинувачення можна закинути і "Свободі".
Відповісти
І взагалі-Івахів, який завжди говорить українською мовою для мене більш проукраїнський політик, аніж скацапізований "Саня", який так і не спромігся за 22 роки незалежності вивчити державну мову, і вочевидь є не громадянином України, а типовим "совком", вся "демократичність" якого вкладається в рамки ковбасної філософії.
Відповісти
В большинстве своём Ивахив или не появляется в Верховной раде (точнее вынимает карточку когда нужно голосовать за принципиальный вопрос) или голосует по ключевым вопросам так, как голосует "Партия Регионов". И это факт! Я вас ещё раз спрашиваю: если человек поддерживает во время голосования "Партию Регионов", то он всё же не поддерживает политику "Партии Регионов"? И какая разница вступил человек в партию или нет, если он голосует так как голосует партия? Или во время принятия решений в Верховной раде не голосуют, а считают мандаты, принадлежащие членам той или иной партии? Насчёт "Свободы": ну это же вы говорили (не я!!!), что у нас все силы в парламенте демократические, а сейчас начинаете намекать, что мол "Свобода" не демократическая. Вы уж определитесь :) Я разговариваю на языке, который поддерживает "Партия Регионов", которую поддерживает Степан Ивахив, которого поддерживаете вы. То есть на самом деле вы поддерживаете русский язык больше за меня :) И в очередной раз говорю: не нужно, спрыгивать с темы, если вам нечего сказать :)
Відповісти
Скацапізованому совку Санє. Хлопче, ти в черговий раз перекручиваєш мої слова. Тепер про "Свободу". Піднімись вище по гілці, і ти побачиш, що про цю політичну силу я говорив виключно в руслі розвитку твох політичних фобій і марень, згідно з якими ти вважаєш КПУ недемократичною. Так що ти перебрехав в черговий раз.
Друге-Івахів є позапартійним і позафракційним. Голосує так, як вважає за потрібне, а не як маше рукою Чечетов. І оцінку голосуванням будуть давати йому мешканці його округу, а не різні скацапізовані покручі "Сані", які очевидно не є мешканці Волині, а в кращому випадку приїхали істи наш хліб. Приблизно як червоні бульбаші брати Кононовичі.
Щодо теми державної мови, то Івахів неодноразово виступав у пресі із засудженням русофільських Ініціатив Партії Регіонів, і Ви завжди можете їх знайти у мережі. І не треба українців лякати ПР, найбільший наш ворог, це отакі російськомовні покручі "Сані", які демонструють зневагу до всього українського. І не важливо, куди б вони дивилися із захватом, чи на Московський концтабір, чи на Амстердамський гей-парад. Погляд у них все одно не український.
Відповісти
Бла-бла-бла. А факт остаётся фактом: Ивахив голосует так, как ему рукой Чечетов машет :)Ну его бизнес хотя бы из-за этого не трогают... Точнее бизнес вместе с Еремеевым, который голосует точно также как и Ивахив :)Удивительно, да? :) Я как избиратель Ивахива и даю оценку его действиям.
Відповісти
Скацапізованому покручу "Санє". Від того, що ти тут напишеш, що Івахів якось не так голосує, факти можна перевірити дуже просто, а саме, зайшовши на сайт Верховної Радм та подивитись це. Хоча, мабуть це дуже тяжко для такої школоти, як ти. Є в мене підозра, що це строчить якийсь малолітній підгузник, який один раз побував на "Бандерштаті" і тепер думає, що Гузь святий. А такі школоло аж ніяк не є електоратом Івахіва.
Він нещодавно був у нашому селі, і докладно відповідав на всі питання, які йому ставили населення-людина не боїться дискусії.
До слова, тти здається щось там строчив під новиною, що мовляв телеканал ТВІ підловив Івахіва на неправді. Так от повідомляю, в останньому випуску, де йдеться про Палицю ці невдахи-журналізи вже вибачались перед Степаном Петровичом. Це тобі до відома.
Відповісти
Конечно факты остаются фактами. Последние из них: поддрежка Ивахивым регионала Азарова и его поддержка "Партии Регионов" в их "путчиском заседании". И ещё куча всего: http://www.volynpost.com/blogs/488-blatnym-oligarham-trudogolikam-pracyuvaty-zavazhayut

И кстати насчёт ТВИ: неубедительно там Ивахив мычал...
Відповісти
Скацапізованому "Санє". Блог партійця Калахана читати нецікаво. Доречі, в оригіналі він його опублікував на Газеті.юа. А там читачі трошки розумніші за таку мололітню школоту як ти, вони там добряче посміялися над тим ниттям Калахана.
І не треба тут про якесь "путчистське засідання" мичати, суд визнав його законним, так що всі інсінуації-це просто лозунги для лохократу "ФЗ". А щодо фактів, то чомусь скацапізований "Саня", який видає себе за полішука, не хоче зайти на сайт ВРУ і подивитися статистику по ВСІМ (!!!) голосуванням, а пише тільки про ті, які вкладаються в його шаблон. А це вже паранойя.
Відповісти
Ахахахахаха...Суд :) Не тот, что Павличенков посадил? Это раз. Два: Ивахив и компания ясно дали понять тогда с кем они- с "Партией Регионов". И это снова же факт! Я видел, что 39 человек только в Фейсбуке перепечатали статью Калахана у себя на страницах. При том, что Ивахив, Еремеев и Мартынюк как политики мало кому интересны вне Волыни. То есть народу запись Калахана очень понравилась на Газета.уа :) Заходил и смотрел- Ивахив по принципиальных вопросах голосует так как голосует "Партия Регионов" :)
Відповісти
Или это тот суд, который посадил Тимошенко с Луценко?
Відповісти
Скацапізований совок "Саня" страждає правовим нігілізмом, і готовий сперечатися з вироком суду, що його проголошено ім"ям України?
Відповісти
Я обладаю здравым рассудком :)
Відповісти
Ти просто живеш у шаблоні. Але це вже твоя проблема.
Відповісти
Відповідаю скацапізованому совку "Санє". Ти мене дійсно здивував. Я не очікував того, що прихильників Ігоря Гузя набереться так багато. За моїми даними активного членства там десятка зо два.
І коли вони дали зрозуміти? Натиснувши один раз кнопки і не натиснувши 2 рази? Школота, а ти знаєш, що рада прийняла десятки, а може й сотні рішень. Можеш зайти і подивитись, як Івахів голосував, боюсь для тебе це стане розривом шаблону.
А щодо Калахана, і очевидно що твого кумира Гузя-це два посміховиська на волині, лузери та невдахи, які тільки можуть строчити пасквілі в інтернеті (бо газетьонку з їхніми писаннями вдасьтся втулити тільки 39 громадянам, і то безкоштовно). А Єремеєв, Івахів і МартинЯк (чужинцю, вивчи для початку, як пишеться його прізвище правильно)авторитетні політики. Івахіва на окрузі знають і поважають, і вдячні йому за сумлінну роботу благодійного фонду "Патріот Волині". А Миколу Мартиненка, який хитрожопий пройшов до Ради 2002 року за партійним брендом, так на окрузі і не з"являвся. Натомість вирішив поставити замість себе Гузьониша. Спроба з тріском зазнала фіаско. А волиняни бачать, що Івахів їх не забуває, регулярно буває в селах, спілкується і допомагає нужденним. І думка якось скацапізованого "Сані" полішуків не дуже цікавить.
Відповісти
Я к Гузю не имею никакого отношения. Не люблю националистов :) На выборах голосовал за Ивахива, а потом увидел какая он падла. Так что не нужно снова спрыгивать на обсуждение других тем. И ещё раз говорю: Я СМОТРЕЛ КАК ГОЛОСОВАЛ ИВАХИВ! И ваше бескультурье в общение вызывает только сожаление :(
Відповісти
Скацапізованому покручу "Санє", який видає себе за мешканця Волині, який начебто голосував за Івахіва.
А голосування за відміну пенсійної реформи достатньо принципове? Івахів, як і Єремєєв і Мартиняк тричі голосували за різні варіанти. Так що раджу дивитися на діяльність Івахіва панорамно, а не тільки на ті голосування, які вкладаються у Ваш шаблон.
Відповісти
Екс-альянсівець - молодець, а Саня - типове бидло :)
Відповісти
А писать под несколькими никами- это так по-детски :) Говорю же: закомплексованный малыш:)
Відповісти
Мда... явно, що цей ресурс вже цілком під "благодійниками". То коменти взагалі відключають, або доводять все до абсурду!
Якщо Івахів так "загрузив" міністра, то чому був відсутній, коли потрібно було голосувати за його відставку?
Ну ясно, далі надіються на "лохів", які всіх нюансів їхнього голосування чи неголосування не будуть знати.
Відповісти
Івахів молодець...:)скучаю вже за тобою
Відповісти
Прочитав коментарі і таке прийшло мені на думку. Є серед коментуючих ті, хто обоговює конкретну подію, є ті, хто захоплюється Івахівим з тих чи інших причин, а є ті (чи може той) хто просто ненавидить Івахіва за те, що той багатий та успішний, за те, що він переміг на виборах і т.д.. І таким людям абсолютно пофігу, що доброго зробив Івахів. Вони постійно будуть поливати його брудом. Навіть якщо Івахів задушить Азарова прямо у Верховній Раді ці хейтери все одно скажуть-ага, це не рахується бо він не голосував за його відставку
Відповісти
Останні новини
На Волині підтоплює школи
19 квітень, 2013, 14:39
Івахів ‒ міністру: як можна підтримувати родинні ферми і не знати, скільки їх?
19 квітень, 2013, 13:57