«Волинь» надто дорога для Коломойського, ‒ ЗМІ

«Волинь» надто дорога для Коломойського, ‒ ЗМІ
«Волинь» і «Кривбас» ‒ це клуби, які обходяться мінімум в 1,5 мільйона доларів на місяць.

Премʼєр ліга може втратити чотири клуби, ‒ пишуть Коментарі.

Три з них ‒ «Волинь», «Кривбас» «Арсенал» ‒ приписували Ігорю Коломойському (на фото). Хоча, наприклад, президент «Кривбасу» Олександр Лівшиць і сам підтвердив, що клуб на 50% фінансується Коломойським, ‒ йдеться в публікації.

Щодо «Арсеналу», то ситуація майже вирішена: у команди зʼявився новий власник. У двох інших клубів все набагато складніше: зарплату не платять, базу не оплачують. У такій ситуації вирішальним моментом є атестація команд на наступний сезон.

«Коментарі» вивчили регламент ФФУ з атестації команд і звернулися за коментарями до віце-президента і керівника комітету ФФУ з атестації клубів Сергія Стороженка.

Тож, у статті 49 регламенту чітко сказано, що претендент на атестат (клуб) до 31 березня має документально довести, що у нього не було заборгованості перед своїми працівниками (футболістами та ін), соціальними фондами і податковими органами, які виникли до 31 грудня. Після подачі всіх документів клуб проходить аудит, а за результатами цього аудиту комітет ФФУ з атестації клубів приймає своє рішення.

Сергій Стороженко підтвердив, що зараз відбувається аудит цих клубів. «Те, що в командах є борги по зарплатах ‒ це інформація, яка зараз звучить тільки в пресі. Поки вона не буде підтверджена аудиторами, і вони не дадуть правову оцінку, для комітету ФФУ з атестації клубів вся інформація про борги не має ніякого значення. Фінансові експерти вивчать фінансові документи клубів і складуть звіт до 30 квітня, а 18 квітня ми підбивали на засіданні комітету ФФУ попередні підсумки», ‒ сказав Стороженко.

ФФУ готова дати клубам час вирішити свої проблеми до завершення сезону, але потім за справу може взятися УЄФА. За словами головного тренера «Волині» Анатолія Демяненка, зарплату команді так і не виплатили, незважаючи на всі обіцянки керівництва.

«Ми чуємо обіцянки. Важко підтримувати командний дух, коли люди не отримують зарплату, ‒ сказав Демяненко. ‒ Хлопці молодці, продовжують мені довіряти. Чому так відбувається? Знаєте, я навіть не можу сказати, ніби все було добре. Чи будується база? Так, але дуже повільними темпами, а команді ніде тренуватися ‒ полів немає. Звичайно, якщо так і далі буде, то «Волинь» не пройде атестацію», ‒ сказав Демяненко.

Спонсор «Волині» і «Кривбасу» Ігор Коломойський більше не допомагатиме цим клубам. Спонсорування відразу декількох команд Премʼєр-ліги («Дніпро», «Кривбас», «Волинь», «Арсенал») обходилося надто дорого і ніякого успіху йому не принесло.

Середня зарплата футболіста Премʼєр-ліги на місяць ‒ 10 тисяч доларів. Мінімальне утримання клубу Премʼєр-ліги ‒ це 500 тисяч доларів на місяць. У цю суму входить харчування, переїзди, витрати на суддів, оплата бази, проживання гравців і тренерів на зйомних квартирах, форма, зміст стадіону та багато іншого. Але «Волинь» і «Кривбас» ‒ це клуби, які обходяться мінімум в 1,5 мільйона доларів на місяць.

В умовах безприбуткового українського футболу фінансування цих команд ‒ сумнівне задоволення. А якщо додати ще й будівництво бази «Волині», одне поле на якій може обійтися 100 тисяч доларів без урахування вартості землі. При цьому є головний клуб футбольного пула Коломойського ‒ «Дніпро», річний бюджет якого, за різними даними, становить від 50 до 80 млн. доларів на рік. Незважаючи на такі витрати, «Дніпро» так і не може стати другою силою чемпіонату. У клубі вистачає своїх проблем, починаючи від поганого футбольного поля і закінчуючи невдачами в єврокубках.

Якщо ж повернутися від «Волині» і «Кривбасу» до нинішніх проблем київського «Арсеналу», то варто відзначити, Олександр Онищенко ніяк не може завершити операцію купівлі клубу. Зарплата за березень гравцям і тренерам була виплачена, але старі борги ще не погашено, що ставить під загрозу отримання атестації на наступний сезон, а також існування і цього клубу.

Стороженко сказав, що він тримає під контролем питання київського «Арсеналу». «Онищенко попросив ФФУ продовжити термін завершення процедури угоди вступу в права нових власників, я взяв на себе відповідальність з продовження термінів і інформував про це УЄФА та клуб. Якщо 30 квітня документів про перехід права власності та документів погашення боргів перед іншими клубами і футболістами не буде, то ФФУ змушена буде дати цьому відповідну оцінку», ‒ сказав він.

У гіршому випадку Премʼєр-ліга втратить відразу чотири клуби. «Волинь», «Арсенал» і «Кривбас» не отримають атестацію через борги, а «Зоря» буде дискваліфікована за відсутність бази.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
(((((((((((((
Відповісти
Поліщуків в 2 лігу
Відповісти
Рот вій прикрий лемковський... Ще побачимо, де ви будете після цього чемпіонату, бо по вам перша ліга так і плаче. Смердючі лемки!
Відповісти
а я памятаю як перед виборами Луцьк заполонили адепти благодійника Палиці. ходили по домівках, розказували який класний турботливий олігархушечка Палиця. вже напевно давно проїли свої зароблені продажністю грошики ? подякуємо Палиці за знищення футболу в Луцьку.
Відповісти
То добре Волинь проїдала у місяць. щось занадто багато. Приписали може.
Відповісти
За что боролись - на то и напоролись!:(
Відповісти
дякуєм всім хто продався палиці!!!
Відповісти