Як натуральне хутро зігріває вас взимку?*

Як натуральне хутро зігріває вас взимку?*
Натуральне хутро не завжди було модним і свідчило про заможність свого власника. Спочатку воно цінувалося (як і зараз) за теплоізоляційні властивості. Виготовлений з цього матеріалу одяг не дасть вам замерзнути навіть у сувору зиму. Мода на хутро зберігається протягом століть на різних континентах. Придбати стильні та зручні вироби з нього можете й ви. Для цього потрібно лише перейти за посиланням - https://alphabet-of-style.ru/. Але чому цей матеріал такий теплий?

Як зігріває хутро?

Щоб отримати таке ж тепло, яке дарує одяг з хутра, потрібно надягнути цілий набір речей: светр, сорочку, футболку, шарф і т.д. Але одна шуба чи куртка з натуральним коміром замінить все це, лишаючись комфортною і стильною.

Ось як це працює:

• Хутро захищає тіло від холоду, розігріваючи повітря. Коли його молекули потрапляють на ворсинки, вони швидше рухаються, стикаються одна з одною, в результаті чого їх температура підвищується.
• Між ворсинками залишається багато повітря, яке блокує відведення тепла від тіла. Чим товстіше і густіше хутро, тим кращою є така термоізоляція.
• Надлишкове тепло поступово відводиться від тіла. Якщо одяг блокує це тепло, людина починає пітніти. Волога шкіра охолоджується значно швидше. Тому хутро дозволяє створити під одягом оптимальний мікроклімат.
• Густі довгі ворсинки ефективно блокують потік холодного повітря. Створюється своєрідний бар’єр на шляху зимового вітру.

При виборі типу хутра важливо враховувати клімат, в якому ви живете. Якщо він вологий, краще підібрати одяг з хутра бобра, видри, нутрії. Для сухого клімату підходить лисиця, песець, норка, єнот, соболь та інші сухопутні тварини. Еволюція подбала, щоб їхній «одяг» пристосовувався до особливостей тої чи іншої місцевості.

Навіщо потрібен хутряний капюшон?

У багатьох зимових куртках капюшон оторочений хутром. Це зроблено не просто для того, щоб зробити одяг дорожчим. Довгі ворсинки закручують потік холодного повітря і підвищують його температуру, тим самим захищаючи обличчя від обмороження. Оскільки саме хутро містить тепле повітря, воно частково зігріває обличчя з боків.

Якщо ви не бажаєте купувати шубу, можна обмежитися і якісною паркою. Але капюшон (а ще краще й комір) в неї повинні бути оторочені хутром. Це зробить одяг значно теплішим і комфортнішим. Також така куртка буде елегантною і може не виходити з моди протягом багатьох років. Ретельно перевіряйте, чи дійсно одяг виготовлений з натуральних матеріалів. Часто виробники намагаються продати підробки, які навіть буває важко відрізнити від справжнього хутра.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: хутро, мода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як натуральне хутро зігріває вас взимку?*
27 травень, 2018, 13:31