Як встановити вуличні світильники на сонячних батареях?*

Як встановити вуличні світильники на сонячних батареях?*
Монтаж вуличного освітлення на сонячних батареях суттєво спрощується завдяки відсутності дротів та необхідності підключення до електромережі. Можна просто купити світильники оптом, розташувати їх в певних місцях, і вони одразу ж почнуть працювати. Однак потрібно враховувати певні рекомендації, які допоможуть використовувати прилади максимально ефективно. При монтажі враховуйте інтенсивність природного освітлення та відсутність перешкод.

Виділене освітлення

Перш ніж перейти безпосередньо до монтажу, потрібно вирішити, що саме ви бажаєте освітлювати. Це можуть бути вхідні двері, клумба, доріжка та інші об’єкти. Побутові сонячні батареї не дозволяють отримати яскравість прожектора, тому потрібно сфокусуватися на певних об’єктах.

Перевага світильників на сонячних батареях полягає в тому, що за необхідності їх можна швидко переміщувати. Тому ви отримуєте змогу експериментувати і підбирати нові комбінації.

Уникайте перешкод

При встановленні зовнішнього освітлення дуже важливо розміщувати прилади так, щоб вони не затінюватися. Впевніться, що на сонячні панелі потрапляє природне світло і вони не перекриваються іншими об’єктами. Це може бути стіна будинку, дерево, паркан, альтанка та ін. Чим менше світла потрапляє на панель, тим менш тривалим буде час роботи світлодіодів у темну пору доби.

Навіть невеликі гілки та листя зменшують кількість енергії, які виробляється сонячними панелями.

Заряджання

Перед встановленням на вулиці бажано повністю зарядити акумулятори світильників. Для цього зазвичай достатньо 12-14 годин під прямими сонячними променями. Не забудьте очистити панелі згідно з рекомендаціями виробника, щоб збільшити ефективність їх роботи.
Для забезпечення 8-10 годин роботи приладу вночі сонячні панелі повинні знаходитися під яскравими сонячними променями протягом близько 8 годин.

Обережніше зі штучним освітленням

Вуличний світильник вмикається автоматично, коли датчик фіксує зменшення інтенсивності природного освітлення нижче певного рівня. Якщо прилад знаходиться поблизу ліхтаря чи інших джерел штучного світла, він може реагувати на нього як на сонячні промені. Через це прилад не вмикатиметься. Тому потрібно розташовувати світильник у темному вночі та добре освітленому вдень місці.

Якщо з розміщенням є проблеми, можна використовувати світильники, які під’єднуються до виносних сонячних панелей за допомогою кабелів. Це робить монтаж дещо складнішим, зате спрощує вибір місця для заряджання акумуляторів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як встановити вуличні світильники на сонячних батареях?*
27 травень, 2018, 13:21