Яку кількість золота можна провозити через державний кордон*

Яку кількість золота можна провозити через державний кордон*
Відпочинок в іншій країні — це відмінна можливість прикупити щось новеньке. Якщо ви вирішили придбати щось цінне (наприклад, ювелірні прикраси), то обов'язково повинні знати, як правильно перевозити подібні покупки через кордон. Інакше можуть виникнути неабиякі проблеми з законом. Про те, як цього не допустити, читайте тут, а в цій статті розглянемо основні моменти.

Що потрібно знати, перевозячи ювелірні прикраси через кордон

Розуміючи, як перевозити вироби з дорогоцінних металів через кордон, ви можете бути спокійні за свою безпеку. Потрібно чітко знати правила, не тривожитися і говорити з працівником митниці чесно. Важливо розуміти, що законом України не заборонено ввозити на територію країни ювелірні прикраси. Важливо задекларувати транспортовані вироби. Це нескладна процедура. Головне - бути уважними.

Також необхідно розуміти, що до особистих речей можуть бути віднесені лише ті прикраси, які носить людина. Врахуйте, що досвідчений митник відразу зрозуміє, що ви дійсно носите, а що бажаєте провезти. До дорогоцінних металів відносяться: золото, срібло, паладій, платина. Дорогоцінним камінням визнають створені штучним шляхом, і ті, що були здобуті природно, в природних умовах.

Які правила діють на території України

Розглянемо основні правила, що стосуються перевезення прикрас та аксесуарів з дорогоцінних металів через кордон. Головна вимога полягає в тому, що вироби, які не відносяться до особистих речей, дозволено вивозити кількома способами.

• Оформивши письмову або усну декларацію. В цьому випадку можна переміщатися по «зеленому коридору».
• Оформивши виключно письмову декларацію і заплативши мито.

Це актуально в тому випадку, коли ціна прикраси становить 1000 євро. Перетинати кордон можна тільки по «червоному коридору».

За вироби, вартість яких становить більше дозволеної суми, необхідно внести оплату. Розмір мита становить 10 відсотків від ціни провозимого продукту і ще потрібно заплатити 20 відсотків податку.



Кілька слушних порад

Якщо ви любите подорожувати, то також прийміть до відома наступну інформацію.
• Дорогі вироби слід перевозити в ручній поклажі. Багаж може загубитися.
• Купуючи прикраси в іншій країні, обов'язково просите чек і сертифікати, що підтверджують якість продукції.
• Перш ніж вирушити в іншу країну, ознайомтеся з митними правилами.Якщо потрібно ввезти велику кількість прикрас, розумніше скористатися допомогою спеціалізованої компанії.

Бажаєте стати щасливим володарем якісних прикрас та аксесуарів з дорогоцінних металів, але не хочете везти їх з іншої країни? Зверніться в інтернет-магазин Gold.ua. Тут представлений дуже великий вибір. Покупець з будь-якими перевагами зможе підібрати для себе відповідні вироби. Можлива доставка замовлення в будь-яке місто України. Покупку можна зробити в будь-який зручний момент.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: золото
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Яку кількість золота можна провозити через державний кордон*
28 червень, 2018, 16:18