Як правильно наносити рідкі шпалери на стіну?*

Як правильно наносити рідкі шпалери на стіну?*
Рідкі шпалери на основі целюлози та шовкових волокон фактично є готовим до використання продуктом. Потрібно лише змішати продукт з чистою водою за кілька годин до використання. Рідкі шпалери "СТИЛЬ" підходять для різних типів поверхонь. Це зручне у нанесенні та надійне у експлуатації покриття. Щоб підготувати та наносити рідкі шпалери правильно, ознайомтеся з наведеними нижче рекомендаціями.

Підготовка розчину



Щоб приготувати рідкі шпалери, виконайте наступні дії:

• Налийте воду у глибоку пластикову ємність та додайте суху суміш (а не навпаки). Пропорції визначаються відповідно до інструкції виробника. Якщо в шпалерах є кольорові нитки, не забудьте додати їх у суміш та перемішати. Кожен пакетик потрібно висипати окремо і кожен раз після цього перемішувати рідину. Обов’язково потрусіть пакет, перш ніж висипати його вміст у воду, щоб розбити грудки.
• Перемішайте воду та порошок, щоб отримати однорідну пасту. Не хвилюйтеся – якісні рідкі шпалери є екологічно чистим продуктом і не нашкодять шкірі при потраплянні на неї. Однак вдихати порошок все ж небажано. Тому працюйте акуратно.
• Підготовленим таким чином пасту потрібно лишити на 2-12 годин (в залежності від інструкції виробника), щоб вона стала повністю пластичною та зручною для нанесення. Для зручності можна змішати воду та порошок увечері перед використанням уранці.
• Безпосередньо перед використанням перемішайте пасту повторно.
Рідкі шпалери не потребують ідеально рівних поверхонь. Стіни повинні бути чистими, гладкими і оштукатуреними. Нанесіть на стіни два шари ґрунтовки і дочекайтеся повного її висихання, перш ніж починати роботу.



Нанесення рідких шпалер

Перший шар ґрунтовки краще наносити горизонтально, а другий – вертикально. Не забудьте висушити та очистити поверхню.
Тепер виконайте наступні дії:

1.Викладіть пасту на стіну шаром товщиною близько 2 мм і розрівняйте її шпателем, як штукатурку. Якщо суміш стала надто твердою, можна додати до неї трохи води і знову перемішати. Шпатель краще тримати під кутом 10-15° до стіни.
2.Після покривання усієї стіни рідкими шпалерами приберіть шпателем нерівності. Для цього зручно використовувати чистий зволожений шпатель.



Щоб прискорити процес висихання стіни, ви можете відкрити вікна чи увімкнути кондиціонер. Рідкі шпалери зазвичай не мають вираженого запаху, тому ви можете оновлювати інтер’єр так часто, як захочете. Нові рідкі шпалери можна нанести поверх старих. Під час ремонту не потрібно буде виходити з дому, оскільки суміш виготовляється з екологічно чистих речовин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: шпалери
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.