Вийшла книжка волинського краєзнавця

Вийшла книжка волинського краєзнавця
Вийшов у світ біобібліографічний покажчик праць відомого волинського краєзнавця Вальдемара Пясецького.

Книжка видана у видавництві ДП «Волинські старожитності». Її упорядкували Алла Понагайба та Оксана Рибачук, повідомили у прес-центрі ДП «Волинські старожитності».

До видання включені бібліографічні записи окремо виданих творів, публікацій у збірниках, періодичних виданнях, матеріалів про життя і діяльність дослідника, виступи на радіо й телебаченні.

Видання доповнюють допоміжні покажчики та фотододатки: біографічні світлини, світлини давніх мешканців Луцька (з колекції Володимира Гнатюка з Боратина, Барбари Дембовської з Кракова, Ярослава Зеленова з Луцька, Тадеуша Марцінковського з Зеленої Гури, Любові Рожковської з Луцька, родини Сидоруків з Луцька, родового альбому Данути Ролінгер з Луцька, Зенона Пашковського з Ржешова, Тетяни Годзинської з Луцька, Тадеуша Перетятковича з Варшави, внучки Болеслава Паповшека з Лондона, Мірелі Безпальчик з Парижу) та світлини Віктора Чухрая з проекту «Зникаюча краса».

«Від народження, – пише у спогадах Вальдемар Пясецький, – я волинський пілігрим-мандрівник у буквальному значенні цього слова. Мої мандри по волинських містечках і селах, огляд святинь чи залишків минувшини в них розпочалися ще в ранньому дитинстві».

Презентація видання відбулася у Волинській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки.

Довідка

Вальдемар Пясецький народився 5 січня 1934 року у Дубровиці.

Вивчення краю розпочав на початку 1960-х років публікаціями, присвяченими творчості волинських архітекторів, художників, іконописців.

У 1973 році з'явилася перша розвідка Пясецького про місто Луцьк.

На сьогоднішні він відомий як дослідник найважливіших осередків давнього Луцька, його околиць: Верхнього Замку, Окольного та Старого міста, Передмістя, Заглушеччини, Градної Гори, Помостич, Хмельника, Волиці, Яровиці, Гнідави, Красного, Кушкаровки, Дворця, Волички над Глушцем та ін.
У доробку краєзнавця і дослідження з минувшини Володимира-Волинського, Любомля, Устилуга, Горохова, Порицька, Перемиля, Боремля, Кисилина, Олики, Локач, Сельця.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Вийшла книжка волинського краєзнавця
31 січень, 2012, 10:19