Чому не можна поєднувати діловий та особистий банкінг?*

Чому не можна поєднувати діловий та особистий банкінг?*
Однією з основ успішної діяльності малого бізнесу є створення комерційного банківського рахунку. Докладніше про депозити для юридичних осіб, їх переваги та особливості можна дізнатися тут – bankalliance.ua/msb/deposits. При відкритті та використанні бізнес-рахунку дуже важливо не змішувати його з особистими фінансами. Інколи ця порада ігнорується, що може призвести до не надто приємних наслідків.

Несерйозне ставлення

Використовуючи бізнес-рахунок в якості особистого, ви можете звикнути до думки, що підприємництво є чимось на зразок хобі. Фінансова заплутаність призведе то збитків та підвищить ризик проблем з контролюючими органами. Виникає спокуса витратити більше, ніж можна собі дозволити. Не кожна людина здатна протистояти думці про те, що витрачене можна компенсувати згодом. Це «згодом» накопичується, доки не починає створювати серйозних проблем для бізнесу. Адже стає менше вільних коштів, які можна було б використати для розвитку власної справи.

Складно відслідковувати рух грошей, якщо ваші особисті покупки співпадають з витратами компанії. Ви можете навіть не розуміти, яким саме є прибуток та куди спрямовуються кошти. Для багатьох дрібних підприємців (особливо початківців) стан банківського рахунку є основним інструментом для аналізу діяльності компанії.

Податковий кошмар

Коли наближається час здачі податкової звітності, усі особисті фінансові справи повинні бути відділені від ділових. Інакше доведеться довго пояснювати, чому ви витрачаєте гроші фірми на придбання одягу, обіди в ресторанах і т.п. Навіть якщо ці витрати є виправданими з точки зору юридичної особи, складання звітів стає складнішим, більш заплутаним.

Фінансові проблеми шкодять і налагодженню ділових відносин. З сумнівним підприємцем, який любить витрачати гроші бездумно, не хочуть мати справу. Адже хтозна, чи не витратить він на відпустку кошти, які, приміром, були призначені для оплати поставок товарів. Інформацію ж про вашу банківську діяльність за потреби можна перевірити, особливо якщо це хочуть зробити серйозні люди.

Простий банкінг

Сьогодні банки пропонують спеціально розроблені для підприємців рахунки. Вони значно спрощують роботу з фінансами та відстеження діяльності компанії. Немає потреби використовувати звичайний особистий рахунок, якщо є набагато краща альтернатива. З розвитком бізнесу використання спеціальних інструментів стає все більш важливим. Наприклад, онлайн-банкінг дозволяє автоматично формувати фінансові звіти та зберігати їх. І це далеко не всі функції, доступні підприємцям.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: банкінг
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чому не можна поєднувати діловий та особистий банкінг?*
28 листопад, 2018, 09:44