В Україні придумали податок для заробітчан. ВІДЕО

В Україні придумали податок для заробітчан. ВІДЕО
За підсумками 2012 року українські заробітчани надсилають більше грошей, ніж іноземні інвестори: мігранти переказали на Батьківщину 7,5 мільярда доларів, коли іноземні інвестори дали на 1,5 млрд менше.

Такі гроші не пройшли повз Міністерство доходів і зборів: відомство вирішило посилити контроль за збиранням податку на іноземні інвестиції за ставками 15 або 17%, - йдеться у сюжеті ТСН.

Тобто, з кожної гривні, отриманої з-за кордону, українці мають віддати в бюджет 15-17 копійок, залежно від обсягів переказу. Заробітчани обурені такою новиною та запевняють, що і так сплачують податок ще до переказу в Україну.

"У нас кожен рік обов'язково має бути показаний дохід. Якщо ти його не показуєш, є така структура "податкова інспекція", яка дивиться - ти працював, в тебе є всі документи, що ти був на цій фірмі, отримував зарплату, а його потім не показав. І ти платиш штраф. Якщо не помиляюся, 2,3 тисячі - єдину суму заплатити", - розповіла заробітчанка.

Заспокоїти мігрантів поквапились парламентарі.



"Якщо в тебе є контракт, значить, ти сплачуєш податки. І твої кошти оподатковувати не можна подвійно. Тому, якщо є такі двосторонні угоди між країнами, - а ви бачите, я перерахувала, - майже всіма країнами є, - то ця небезпека, якби відсутня", - пояснила нардеп Оксана Білозір.

Для кого небезпеки немає, а кому таки доведеться ділитися заробленим із державою, Міністерство доходів і зборів пообіцяло роз'яснити наступного тижня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гаманець
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як возили човниками передачі, так і возитимемо. А чиновники та політики, які нас випхали у плечі за кордон отримають дулю.
Відповісти
Передачки-передачками, а як взагалі можна працювати за кордоном незаконно - ризик, що тебе обдурять збільшується таким чином в сотні раз! Тут більшість взагалі не розуміють, про що пишуть.
Відповісти
Більшість тих, хто тут сидить, тільки те і знають, що скиглити. Скоро від комп'ютерів і клавіатури мізки взагалі атрофуються.
Відповісти
раз только этим заняты то уже атрофировались...
Відповісти
Болезни от компьютера: ухудшение зрения, проблемы дыхательной системы, позвоночника, геморрой... И это все от компьютера. Делайте выводы ребятки
Відповісти
Кстати это проблема не только Украины. Ученые недавно сделали исследование, которое показало, что IQ население западных стран Европы снизилось на 8 пунктов. Так что Европа тоже тупеет
Відповісти
наши чиновники - это ШАКАЛЫ!!! Рабочие места создавать не хотят, лучше создать условия, что люди сами разбегуться. Ладно, разбежались, работают, зарабатывают, присылают валюту... И опять надо людей придавить!!!! Пора менять правительство!!!!!!!!!!
Відповісти
Ви спочатку сюжет додивіться до кінця, ознайомтесь з інформацією, а потім кричіть - мене вбиває "тяга до обізнанності" в наших людей.
Відповісти
А міняти щось треба було на виборах, чи Ви й не знали, що вони були?
Відповісти
Чи може й знали, але були на заробітках за кордоном і не приїхали - отак більшість, а потім кричать з будь-якої причини і без неї.
Відповісти
Тільки придумують як здерти гроші, а як забезпечити громадян належними умови, так бл..ь немає в бюджеті коштів. Взагалі треба створити не державні організації, де прозоро будуть використовуватись кошти, і всі платежі направити туда
Відповісти
Тобто ще замало?
І так люди поїхали далеко,мучаться там аби ту нормально більш-менш жити, і так їх "вижили", адже, тут нормальної оплати праці нема, то ще щось хочуть? А дулю з маком не пробували? Рекомендуємо!
Відповісти
Вася
Ну так тримайте у себе під боком ще довше Борю Клімчука, то він Вам ще шось придумає. Скоро завоняєть у тій адміністрації, а ше сидить
Відповісти
Якщо людина, яка відправляє Вам гроші із-за кордону є Вашим родичем, ніякого податку платити не треба буде. Читайте матчасть (ст. 174.2.1 ПК)
Відповісти
оно то так, не просто родственником, а родственником первой категории
Відповісти
Істина
Ага, волиняни якраз мучаються їздять. Ви з глузду з'їхали, чи що. Поїдьте в Ратно чи у Ковель і подивіться скільки там контрабандистів, які катаються закордон і роблять гроші з нічого, завозячи нелегально машини, техніку і все таке. Була б моя воля, то я б на них не те що податок, анафему наклав би
Відповісти
всі заводи продали, гроші з ощад. книжок забрали ще взялися за людські зароблені гроші закордоном?????
Відповісти
Останні новини
В Україні придумали податок для заробітчан. ВІДЕО
28 травень, 2013, 09:26