Фанкойли. Принцип дії та різновиди обладнання*

Фанкойли. Принцип дії та різновиди обладнання*
Система чіллер-фанкойл – це система кондиціонування повітря, всередині котрої циркулює вода або інший теплоносій. Чіллер у цій системі – це охолоджувальна машина, а фанкойл – локальний теплообмінник, саме між ними і відбувається циркуляція теплоносія. До фанкойлов висувають досить прискіпливі вимоги. Окрім якості та функціональності вкрай важливою буде і їх естетика, оскільки фанкойли помітні в інтер'єрі і тому повинні добре вписуватись в загальний концепт кімнати.

Принцип роботи фанкойлу

Для охолодження та обігріву приміщення використовується спеціальна рідина або звичайна вода із системи. Під час циркуляції, рідина проходить в радіаторі, котрий може розташовуватись в системі як до вентилятора, так і після нього. Система охолоджує чи нагріває повітря в кімнаті власне в той момент, коли повітря проходить через радіатор. Вентилятор та водяний радіатор знаходяться у фанкойлі.

Також у фанкойлі міститься фільтр, котрий очищує повітряний потік перед його подачею у приміщення. Системи можуть пропускати через себе великі об’єми повітряних мас, і завдяки цьому температуру можна регулювати до потрібного значення. Пульт управління дозволить робити це легко.

Охолодження та обігрів у фанкойлі відбувається навіть тоді, коли обладнання вимкнене. Тому використовуються обхідні труби та вентилі для вимкнення цих вузлів на певний час. Під час кондиціонування приміщення утворюється конденсат, який самостійно краплями стікає у спеціальний лоток або ж періодично відкачується.

Різновиди фанкойлів

Фанкойли бувають різних типів:

• Двотрубні. Використовуються виключно для охолодження приміщень.
• Чотиритрубні. Можуть використовуватись як для охолодження, так і для обігріву повітря кімнат.

В залежності від конфігурації обладнання, фанкойли розділяють на касетні, настінні, підлогові, канальні і такі, що монтують на стелі.

Для домашнього застосування найкращим чином підходять настінні фанкойли. Їх можна кріпити до будь-якої стіни у кімнаті, наприклад, як радіатори чи картини. Саме тому естетика фанкойлов є таким важливим критерієм у виборі. Сучасні виробники пропонують надзвичайно широкий вибір дизайнів фанкойлов. Вигляд обладнання при цьому просто бездоганний. Окрім того, фанкойли зі скляною поверхнею можна оформити у власному, індивідуальному дизайні.

Обираючи фанкойли для приміщення, відвідайте магазин з обладнанням торгової марки MYCOND. Якість обладнання не викликає жодних сумнівів, а дизайн можна обрати з надзвичайно великого асортименту всіх типів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: фанкойли
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Фанкойли. Принцип дії та різновиди обладнання*
03 грудень, 2018, 09:20