Як доглядати за садом з фруктовими деревами. Сезонні роботи*

Як доглядати за садом з фруктовими деревами. Сезонні роботи*
Догляд за фруктовим садом – це нелегка та клопітка справа. По-справжньому красивий та плодоносний сад можна виростити лише у випадку, якщо за фруктовими деревами доглядати правильно. Інколи потрібно роками плекати сад, щоб пізніше насолодитись своєю справою сповна. Знайти все для саду, дачі чи фермерського господарства з детальними описами товарів можна на сторінках спеціалізованого ресурсу vseroste.com.ua. А для садівників-новачків будуть корисними наведені в цій статті поради.

Сезонні роботи


Щоб фруктовий сад добре плодоносив, а рослини почувалися чудово, в саду потрібно планувати роботи протягом всього року, і щосезону провадити ті чи інші роботи.

Навесні

Перші весняні роботи в саду – роздягання штамбів від утеплювачів. Якщо, знімаючи ковдри, ви помітите пошкодження стовбурів, неодмінно пролікуйте дерева. Зазвичай пошкоджені комахами пагони обрізають восени, але весна – чудова пора для того, щоб надолужити згаяне. До речі, обрізати пагони можна навіть у період зимової сплячки, але потрібно дотримуватись правила – температура не повинна бути нижче -8°С.

Другим етапом весняних робіт буде побілка та обприскування. На рахунок побілки штамбів є суперечки про її доцільність, але фахові садівники радять не ігнорувати цей процес. По-перше, біла фарба відштовхує сонячне проміння, і дерева не отримують опіків, кора не тріскається, а по-друге, побілка може випалювати лялечки комах-шкідників.

Обприскування дерев саду – важливий процес. Його проводять не лише у перед брунькуванням, але й під час появи бруньок та після цвіту.
Також навесні не зайвим буде підживити ґрунт добривами. У цей період садівники використовують суміші, що містять азот та звертаючись в основному до методу кореневого підживлення.

Влітку

Літо в саду рідко коли потребує надто сильної уваги господаря. В основному в цей час потрібно робити регулярний огляд, вирішуючи проблеми, які виникли та слідкувати за рівнем зволоження ґрунту. Для деяких плодових варто застосовувати літній полив.

Восени


У цей період в саду будуть потрібні такі роботи:

• Живлення мінеральними та комплексними добривами;
• Обприскування проти плямистості та гнилі;
• Побілка штамбів;
• Прибирання території;
• Організація захисту від гризунів та утеплення штамбів.

Взимку


Взимку, як і влітку, догляд за садом здійснюється шляхом періодичних оглядів території та вирішення тих питань, які виникли зненацька. Потрібно особливо звертати увагу, чи не дістались до ваших дерев гризуни, допомагати деревам позбутись снігу та леденіння гілля.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: сад
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.