Два волинські університети ‒ у ТОП-200 вишів України

Два волинські університети ‒ у ТОП-200 вишів України
Два волинських університети потрапили у рейтинг 200 найкращих вишів України.

За результатами академічного рейтингу університетів до п’ятірки лідерів увійшли НТУУ "КПІ", КНУ ім. Шевченка, Харківський національний університет ім. Каразіна, НаУКМА та НМУ ім. Богомольця, - пише Освіта.ua.

На 75 місці в рейтингу - Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, а на 91-му - Луцький національний технічний університет.

Методика рейтингу побудована відповідно до міжнародних принципів ранжирування університетів і передбачає проведення порівняльного аналізу досягнень вищих навчальних закладів різних типів на основі низки універсальних критеріїв.

За минулий рік низка університетів, що динамічно розвиваються, поліпшила свої показники в рейтингу "Топ 200 Україна".

До п'ятірки лідерів наблизився Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут". Істотно поліпшив свої показники Національний університет "Львівська політехніка", який увійшов у топ-10, Одеський національний університеті ім. Мечникова ввійшов у топ-20.

У низці університетів - НТУУ "КПІ", КНУ ім. Шевченка, Національному аерокосмічному університеті ім. Жуковського "ХАІ", Таврійському національному університеті ім. Вернадського, Донецькому національному університеті, Сумському державному університеті та інших - помітно активізувалося міжнародне співробітництво, збільшилася кількість програм студентського обміну й програм подвійних дипломів, розширилася участь у європейських наукових програмах.

Діяльність вищих навчальних закладів оцінювалася за допомогою агрегованого показника (інтегрального індексу), який формується на підставі індикаторів прямого вимірювання (80%), експертного оцінювання якості підготовки випускників вишів представниками роботодавців і академічного співтовариства (15%), а також із використанням міжнародних наукометричних і веб-метричних даних (5%). Інтегральний індекс представлено трьома складниками: якість науково-педагогічного потенціалу, якість навчання, міжнародне визнання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У Франції всього 80 університетів при 60 мільйонах населення, а у нас ТОП 200 при 45 мільйонах. А за ТОПом ще скільки ПТУ?
Відповісти
Не знаю, але ЇХНІЙ рівень можу собі уявити!..
Відповісти
Ото досягнення! Неймовірний успіх!
Відповісти
Для випускників оцих "рейтингових вишів" - працевлаштування тільки на привокзальному...
Відповісти
......76 та 93 місця відповідно. http://euroosvita.net/index.php/?category=7&id=1661
Відповісти
http://www.euroosvita.net/index.php/?category=49&id=2656
Відповісти
Та, це прогрес - якщо порівняти посилання, наведені вище. Ростемо, панове!
Відповісти
Останні новини
Два волинські університети ‒ у ТОП-200 вишів України
01 червень, 2013, 18:00