Це слід знати, щоб купити пилосос*

Це слід знати, щоб купити пилосос*
Сьогодні у магазинах чималий асортимент різних моделей пилососів. Відрізняються вони не тільки кольором, дизайном, розміром, ціною, але і технічними та функціональними характеристиками. Звичайно, першочергове завдання у всіх пилососів одне - боротьба за чистоту наших будинків. Однак вирішують вони його по-різному, залежно від конструктивних особливостей. Тож спробуємо розібратися, на що звертати увагу при необхідності купити пилосос у Києві.

Мішок, контейнер чи аквафільтр - що вибрати?

Виробники з кожним днем впроваджують свіжі технології, роблять моделі пилососів більш функціональними, здатними полегшити прибирання і навіть перетворити його в улюблене заняття. Тому покупці постають перед непростим вибором: якщо пилосос не із мішком, то який вибрати?

Вибір дійсно вражаючий. Наприклад, одна із найбільших і найпопулярніших в Україні торговельних мереж по продажу цифрової техніки та побутової електроніки “АЛЛО” пропонує покупцям такі типи пилососів:

• класичний;
• миючий;
• вертикальний;
• ручний (автомобільний);
• промисловий;
• для миття вікон;
• елекрошвабра;
• електровіник.

Разом з тим всі ці пилососи розрізняються ще й за типом пилезбірника та типом прибирання (сухе, вологе, парове, збір рідини). Пилозбірник може бути або відсутній взагалі, або у формі звичного нам мішка, контейнера (колби), або більш сучасних - циклонної системи чи аквафільтру.

Сучасні експерти рекомендують для схильних до алергії людей краще вибирати пилосос з аквафільтром або фільтром, що утримує найдрібніші частинки пилу - циклонним. Однак заздалегідь уточніть у продавця питання заміни витратних матеріалів і догляду за самим пилососом.

На що впливають показники потужності пилососа?


Не менш важливою характеристикою при придбанні пилососа є потужність. Причому показників є два:

• потужність споживання (показник витрат електроенергії приладу);
• потужність всмоктування (показує, з якою силою девайс втягує пил).

Саме від другого показника залежить якість всього прибирання поверхні. Для різних типів підлоги потрібна різна потужність всмоктування. Наприклад, для гладкого лінолеуму, ламінату, паркету чи навіть безворсових доріжок достатньо 250 аероват, а от килими з густим ворсом та поверхні, засмічені шерстю тварин, краще прибере пилосос із потужністю понад 350 аероват. Оптимальний варіант - це пилосос, оснащений цифровим або механічним регулятором потужності всмоктування. Це дозволить прибирати будь-які поверхні з мінімальними витратами електроенергії.

Головне при покупці пилососа - на намагатися економити, адже це якість і безпечність вашого життя.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пилосос
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.