Типи пластикових вікон*

Типи пластикових вікон*
Кожен з нас хоче максимально захистити свій дім, зробити його теплим та комфортним. Тому на зміну дерев’яним вікнам прийшли пластикові (ПВХ вікна). Існує дуже багато компаній, що займаються виготовленням та встановленням таких вікон, але для того, щоб усе було зроблено у найкращому вигляді, необхідно ретельно підійти до вибору такої компанії. Так, пластикові вікна в Києві Viknosystem мають не тільки 12-річний досвід, а ще й завжди позитивні відгуки клієнтів, що каже про їх стабільність, надійність та серйозний підхід до роботи.

Для того, щоб правильно вибрати, які саме вікна вам потрібні, необхідно розглянути, які вони взагалі існують.

Типи пластикових вікон за кількістю стулок

• одностулкові вікна (лише одне вікно, що може, як відкриватися, так і бути глухим);
• двостулкові вікна (два вікна, де одне відкривається, а одне – ні);
• тристулкові вікна (три вікна, де найчастіше одне вікно посередині відкривається, а бокові – глухі).

Типи пластикових вікон за способом відкривання

• Глухе вікно.
Це вікно, яке зовсім не відкривається. Воно вважається найбільш незручним у використанні, тому що його складно помити, але воно пропускає найбільше світла до кімнати. Поруч з глухим вікном обов’язково має бути те, що відкривається.
• Поворотні стулки.
Їх конструкція розрахована так, що поворотні вікна відкриваються всередину приміщення й нагадують звичайні дерев’яні вікна. Воно є досить недорогим, але у зимній період таким вікном кімнату не провітриш, а сім’ї з маленькими дітьми взагалі не рекомендується встановлювати такі вікна, через їх небезпеку для маленьких дітей.
• Відкидні стулки.
Відкриваються лише частково у верхній частині вікна, а нижня лишається закріпленою на осі. Такими вікнами зручно провітрювати кімнату, але виникне багато труднощів, якщо його необхідно помити.
• Поворотно-відкидні стулки.
Це комбінований варіант, де вікна відкривається, як повністю, так і частково. Звичайно, за рахунок складності конструкції вони дорожчі, але найбільш зручні у використанні.

Типи пластикових вікон за типом склопакета

І останньої класифікацією є тип склопакета, який може бути:

• Однокамерним.
Це два листи скла, що мають між собою порожнину. Зараз їх мало встановлюють, тому що вони погано утримують тепло.
• Двокамерним.
Мають три листи скла та порожнечу одне між одним. Такі вікна добре знижують рішень шуму, зберігають тепло та пропускають світло.
• Трикамерним.

Це вікна, що мають чотири листи скла і так само пустий простір між ними. Такі вікна купляти не доцільно тому, що вони важкі та дорогі, а інші характеристики майже не відрізняються від двокамерного.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вікна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.