У районі на Волині гроші на охорону здоров'я «кинули» на медреформу. ВІДЕО

У районі на Волині гроші на охорону здоров'я «кинули» на медреформу. ВІДЕО
У Камінь-Каширському районі в райлікарні забрали частину фінансування та перевели на новостворений Центр первинної медико-санітарної допомоги.

20 червня під час засідання сесії районної ради депутати заслухали доповідь головного лікаря новоствореного Центру первинної медико-санітарної допомоги Ігоря Солов'я та затвердили кошторисні призначення цього комунального медичного закладу, - пишуть Вісті Каменя.

Також обранці громади змінили установчі документи центральної районної лікарні, дали згоду на передачу райлікарнею майна, обладнання, приміщень та транспортних засобів Центру первинної допомоги.

Органам місцевого самоврядування, на балансі яких перебувають заклади охорони здоров'я, рекомендували вирішити питання про передачу цих об'єктів у спільну власність територіальних громад або в оренду Центру первинної допомоги.

Попри усі попередні запевняння ініціаторів медичної реформи в районі, жодної копійки на цю потребу держава не виділила. Скористалися тими коштами, які передбачені бюджетом на охорону здоров'я і лікування мешканців Камінь-Каширського району.

Так, на запитання депутата районної ради від ВО "Свобода" Богдана Козіка, чи з'явилось нове джерело фінансувань на створення і діяльність Центру первинної медико-санітарної допомоги, Ігор Соловей відповів "ні".



Доповнив лікаря голова районної ради Віктор Сус.

"Ці кошти, практично, знімаються з центральної районної лікарні і передаються Центру первинної допомоги", - зазначив він.

Не вніс ясності у питання додаткових фінансуваннь і допомоги з боку держави у функціонуванні Центру первинної допомоги найактивніший лобіст медичної реформи, голова РДА Іван Вовк. Під час розгляду цього питання Іван Іванович був на диво небагатослівний. Окрім запевнянь, наголошень на пріоритетності і прогнозованих підтримках у майбутньому, нічого конкретного з його боку не пролунало.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У районі на Волині гроші на охорону здоров'я «кинули» на медреформу. ВІДЕО
21 червень, 2013, 12:18