У Бразилії на демонстрації вийшло близько мільйона людей. ФОТО. ВІДЕО

У Бразилії на демонстрації вийшло близько мільйона людей. ФОТО. ВІДЕО
Хвиля протестів в Бразилії досягла небувалих масштабів. На вулиці по всій країні вийшло близько мільйона людей, виступаючи проти високих податків, інфляції, корупції і низького рівня державних послуг.

Демонстранти виявилися не задоволені поверненням колишніх цін на транспорт, підвищення яких і стало причиною початку заворушень два тижні тому, а також обіцянкою підвищити рівень інших громадських послуг, ‒ пише Дзеркало тижня.

Хоча більшість маршів пройшла мирно, зростаюче число учасників призвело до періодичних спалахів насильства і вандалізму в містах. У Ріо-де-Жанейро, де на вулиці вийшло близько 300 тисяч осіб, поліції довелося переслідувати мародерів.

У столиці, місті Бразиліа, десятки тисяч демонстрантів зібралися навколо будівель Конгресу і Верховного суду, зробивши спробу підпалити будівлю міністерства закордонних справ. За повідомленням поліції, приблизно 80 протестувальникам, у яких була саморобна вибухівка, вдалося пробратися до будівлі, перш ніж вони були відкинуті.

В містечку Рібейран-Прету неподалік від Сан-Паулу 20-річний учасник акції загинув, коли водій на джипі врізався у натовп. Також по всій країні сотні людей отримали незначні травми.

Демонстранти заявили про своє обурення витратами більш ніж у 26 мільярдів доларів на Чемпіонат світу з футболу в 2014 році і Олімпійські ігри у 2016 році - події, які, на думку уряду, повинні продемонструвати сучасну та розвинену Бразилію.

Заворушення збіглися з початком періоду невизначеності в країні після майже десятирічного економічного буму, на який кинули тінь зростання економіки менш ніж на 1% в минулому році, річна інфляція на рівні 6,5% і втрата інтересу до бразильських активів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: протест
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Бразилії на демонстрації вийшло близько мільйона людей. ФОТО. ВІДЕО
21 червень, 2013, 12:26