Міський голова Луцька – серед найуспішніших мерів України

Міський голова Луцька – серед найуспішніших мерів України
Згідно з інформацією Центру політичних студій та аналітики, міський голова Луцька Микола Романюк (на фото) у 2012 році заробив чи не найбільше грошей серед своїх колег.

Як відомо, минулого року його дохід становив понад 10 мільйонів гривень, - повідомили у прес-службі центру.

Експерти ЦПСА звернулися до міських голів обласних центрів України з проханням надати податкові декларації.

22 із 25 мерів обласних центрів відкрили свої декларації, з них 13 – у відповідь на запит ЦПСА. Закритими залишилися декларації про майно і доходи мерів Запоріжжя, Херсону, Чернігова.

Тож, відповідно до отриманої інформації, найбільше доходу в 2012 році отримали мери Харкова Геннадій Кернес – 16,3 мільйона гривень, Микола Романюк – 10 мільйонів, мер Одеси Олексій Костусєв – мільйон.

Серед "найбідніших" мерів опинилися міський голова Львова Андрій Садовий (88 тисяч), колишній мер Черкас Сергій Одарич (90 тисяч), Віталій Михайлішин (в.о. мера Чернівців), окрім річної зарплати 92 тисяч, ще отримує 9,7 тисяч матеріальної допомоги.

Є такі міські голови, в яких члени сім'ї заробляють в рази більше.

Для прикладу, члени сім’ї мера Полтави Олександра Мамая задекларували у 36 разів більший сукупний дохід, порівняно з доходами самого міського голови.

У 42 рази більше заробили за минулий рік рідні львівського градоначальника Андрія Садового. Колишній мер Черкас Сергій Одарич мав у 2012 році у 19 разів менший дохід, аніж його сім’я.

Варто зауважити, що найбільше автомобілів у міського голови Полтави та його сім’ї – вісім. Однак самому мерові належить тільки вантажівка 1992 року випуску.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Романюк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Романюк успiшний як мер?Хтось вiрить у це дослiдження?Я -неа.Бухарик вiн,а не успiшний мер
Відповісти
КОТИТЬСЯ ЦЯ КРАЇНА.ЯКІ Ж ГІРШІ,УЯВЛЯЄТЕ.ПЕЧЕРНА ДЕМОКРАТІЯ "МОЛОДИХ" КАМСАМОЛЬЦІВ
Відповісти
Технологічна помилка в заголовку інформації. Індивідуальну бізнесову успішність Миколи Романюка, очевидно, не слід повязувати з мерством. Тобто, заголовок має звучати: "...серед найуспішніших мерів-бізнесменів України". А якщо залишити заголовок редакції, то в інформації треба вести мову не про заробітки мера, а про його успішні справи у тій ланці, яку йому доручила громада. На жаль, тут він не найуспішніший.
Відповісти
вірна думка!!!
Відповісти