Призначення начальником сина депутата визнали незаконним

Призначення начальником сина депутата визнали незаконним
Розпорядження про призначення Леоніда Лаби начальником відділу сім’ї та молоді Луцької міської ради прокуратура Луцька визнала незаконним.

Про це йдеться у відповіді прокуратури на звернення депутата Луцької міської ради Павла Данильчука, інформує прес-служба Волинської організації «Фронту Змін».

Депутат Луцькради Павло Данильчук 29 грудня минулого року звернувся в прокуратуру міста із проханням провести перевірку та встановити законність рішення конкурсної комісії про призначення на посаду начальника відділу сім’ї та молоді Луцької міської ради Леоніда Лаби.

Нагадаємо, проти призначення Леоніда Лаби – сина депутата Луцької міської ради від партії регіонів Леніда Лаби – протестували представники громадських організацій міста Луцька. Вони підписали відкрите звернення до луцького міського голови Миколи Романюка з вимогою не брати на роботу сина депутата Луцької міської ради Леоніда Лабу і провести новий конкурс на посаду начальника відділу сім’ї та молоді.

А 20 грудня депутатська комісія Луцької міської ради з питань молодіжної політики рекомендувала міському голові Миколі Романюку скасувати результати конкурсу на заміщення вакантної посади начальника управління у справах сім’ї та молоді та оголосити новий.

Представники громадських організацій та окремі депутати свою позицію аргументували тим, що у Лаби немає досвіду у молодіжній сфері, немає стажу роботи держслужбовцем. До того ж була підозра, що його кандидатуру пролобіювали, адже його батько – депутат Луцької міської ради від Партії регіонів.

Однак Романюк все-таки призначив Леоніда Лабу начальником відділу у справах сім’ї та молоді Луцької міської ради. Про своє рішення від повідомив 21 грудня під час сесії міськради.

Як йдеться у відповіді прокурора міста Сергія Даніліна на звернення Павла Данильчука, при перевірці було встановлено, що конкурсна комісія при прийнятті рішення допустила порушення вимог Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», Закону «Про державну службу» та вимог, передбачених Порядком проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців, затвердженого Кабінетом Міністрів України.

Відповідно прокуратурою надіслано протест на розпорядження голови Луцької міської ради про призначення Лаби.

Тепер відповідно до законодавства має бути оголошено новий конкурс на заміщення вакантної, йдеться у повідомленні «Фронту Змін».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А в чому саме порушення? Які саме статті законів не дотримані? Шановні журналісти, будьте об'єктивними і розкрийте тему до кінця. Візьміть інтерв'ю у прокурора і т.д.
Відповісти
+1
копніть глибше, аніж просто передрукувати прес-реліз ФЗ
Відповісти
Прокол! Романюку в мінуси. Зухвальство не проходить. Відчувається, що Данилін не повзає перед мерією, а є окремою гілкою влади.
Відповісти
Останні новини
Призначення начальником сина депутата визнали незаконним
06 лютий, 2012, 15:57