У Луцьку новопризначеному начальнику готують акцію протесту

У Луцьку новопризначеному начальнику готують акцію протесту
Депутатська комісія Луцької міської ради з питань молодіжної політики 20 грудня вирішила рекомендувати міському голові Миколі Романюку скасувати результати конкурсу на заміщення вакантної посади начальника управління у справах сім’ї та молоді та оголосити новий.

Таке рішення депутати прийняли у зв’язку з тим, що сумніваються в достатньому професійному рівні кандидата.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у конкурсі на заміщення вакантної посади начальника відділу у справах сім’ї та молоді Луцької міської ради переміг Леонід Лаба - син депутата міськради Леоніда Лаби.

Питання про відповідність кандидатури підняв депутат Павло Данильчук. Він каже, що не чув про діяльність переможця конкурсу Леоніда Лаби в молодіжному секторі. Таким результатом обурені і молодіжні громадські організації, члени яких висловлюють незадоволення у соцмережах, під час зборів та особисто Данильчуку.

Також депутат припускає ймовірність лобіювання саме цього кандидата. Адже Леонід Лаба є сином депутата Луцькради від Партії регіонів.

Як повідомила членам комісії начальник відділу кадрової роботи та нагород Віра Гудима, конкурс оголосили 27 жовтня у зв’язку з тим, що колишня начальниця Ольга Коритнєва поїхала на навчання.

Посаду Лаба, ймовірно, займатиме лише шість місяців, адже надалі закінчується відпустка у зв’язку з доглядом за дитиною Наталії Бойко, яка очолювала управління раніше та вийшла у декретну відпустку.

Віра Гудима каже, що перший місяць від моменту оголошення конкурсу претендентів не було, потім заяву подав Леонід Лаба і лише в останні дні – Оксана Лойко. Претендентці спочатку узагалі відмовили в участі конкурсі, адже вона не мала стажу роботи. Однак потім, розглянувши її заяву на наполягання, брати участь у змаганні дозволили.

«За результатами як документів, як письмового іспиту, як проведеної співбесіди, конкурсна комісія вирішила рекомендувати призначити Лабу Леоніда Леонідовича на посаду з випробувальним терміном у три місяці, а Лойко Оксану Володимирівну поставити у кадровий резерв», – каже Гудима.

Аби з’ясувати біографію Леоніда Лаби, депутати попросили принести на засідання документи. Втім, як повідомила Гудима, надавати такі дані без згоди керівника комісії Святослава Кравчука вона не має права. Кравчук у свою чергу дозволив лише ознайомитися з документами в кабінеті кадрової роботи, делегувавши декількох депутатів.

Така позиція викликала невдоволення обранців. Вони попросили скопіювати документи. Однак і цього без згоди Кравчука Гудима відмовлялася робити.

Коли ж депутати Андрій Калахан та Павло Данильчук погодилися підійти особисто до кабінету Гудими – чиновниця «завернула» їх у кабінет заступника міського голови Юрія Вербича, аби вже той розбирався з цим питанням. Адже Святослава Кравчука на робочому місці не було.

Як стало відомо з біографії Леоніда Лаби, переможець конкурсу народився 1986 року, має вищу освіту за спеціальністю «соціологія», навчався у ВПУ №6 на оператора комп’ютерного набору, працював у війську за контрактом, досяг звання старшого сержанта, а останнім місцем роботи в автобіографії вказана посада провідного спеціаліста в страховій компанії, де він працює з 2011 року.

Разом з тим, з-поміж вимог, які ставлять до керівника управління, є вимога мати досвід роботи на керівних посадах протягом трьох років в органах місцевого самоврядування або 5 років в інших установах, виходячи з необхідності виконання основних завдань і функцій.

«Військова служба і молодіжна політика пов’язані лише тим, що там служать переважно молоді люди», – зазначив Калахан.

«В мене викликають сумніви щодо професійності і професійної підготовки Лаби Леоніда, аби займати посаду керівника відділу у справах сім’ї та молоді. Ця людина в цій сфері не працювала», – каже Данильчук.

Як повідомила Віра Гудима, розпорядження про призначення Лаби вже підписав міський голова Микола Романюк. Його офіційне представлення очікують 21 грудня.

Як повідомив Павло Данильчук, воно відбуватиметься під протест молодіжних громадських організацій, які також готують колективне звернення до мера.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
знову мутки в тій міськраді.
Відповісти
А я за Леоніда, то просто амбіції в одному місці грають в молодіжних організаціях. І коли це приводом стали обговорення соц.мережі? Вони в нас в законі взагалі прописані яке джерело інформації того що люди хочуть?
Відповісти
Справді? За Леоніда?:) ТО назвіть мені ті культурно-масові акції, котрі він провів.
Назвіть мені ті досягнення, котрі він має у роботі з молодіжним сектором, КОЛЯ))))
Відповісти
Пане Коля, про що Ви говорите. Хто такий Лаба? Яке він має відношення до молоді? В чому він має досвід? В роботі в конвоях? Молоді потрібна людина, яка є авторитетною наших очах, яка має досвід роботи з ГО.


Так що шановне панство, потрібно обєднуватися, і боротися за наші права, за право впливу на місто, за можливість нормальної роботи і розвитку молоді
Відповісти
Заступника міського голови Вербича звати Юрій, а не Віктор
Відповісти
дякую, виправили
Відповісти
Останні новини
У Луцьку новопризначеному начальнику готують акцію протесту
20 грудень, 2011, 18:24