На Волині буде кінофестиваль

На Волині буде кінофестиваль
У Володимирі-Волинському відбудеться фестиваль любительського кіно.

Захід запланували на 26 липня. Він називається «Я люблю своє місто» та приурочений 1025-ої річниці заснування Володимира-Волинського, - пише Слово Волині.

Начальник відділу культури та туризму Володимир-Волинського міськвиконкому Андрій Шоцький повідомив, що тематика робіт – вільна, особливо вітатимуться фільми про місто-іменинник.

Вік авторів та хронометраж – теж без обмежень. Глядачів чекають кінознайомства і кінонесподіванки, а режисерів-кіноаматорів – пам’ятні відзнаки.

«Фестиваль проводиться вперше, вчора про нього оголосили у ЗМІ, а вже сьогодні зголосилось кілька авторів короткометражок, правда, дві з них мої - «Один день сільської знаменитості» (бронзова медаль на Всесвітньому фестивалі некомерційного кіно UNICA, Болгарія, Русе 2012 рік) та «Чудо Господнє» (знята у співпраці з володимирським оператором Володимиром Назаруком, яка отримала золоту медаль на міжнародному кінофестивалі «Кінокімерія», у серпні візьме участь в UNICA, що цьогоріч пройде в Австрії, у альпійському містечку Фібербрун). Ще дві – безпосередньо про Володимир. Пара робіт чи не першого місцевого кіноаматора Юрія Кравчишина чекає на оцифрування, бо знята у 80-х роках минулого століття, на плівку. Пізніше Юрій закінчив столичний інститут театру, кіно і телебачення імені І. Карпенка-Карого, працював на зйомках першого українського телесеріалу «Роксолана», а тепер - у Росії, на телеканалі «Москва 24», - розповіла Світлана Федонюк, координатор фестивалю, ідея якого належить заступнику міського голови Ларисі Куліковій.

«Я її радо і активно підтримала. Сподіваюсь, з часом творчі і фінансові горизонти розширяться, на іменини нашого міста приїздитимуть кінолюбителі з усієї Волині, можливо, й України», - каже вона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.