Як вберегти персонал від поширення інфекції?*

Як вберегти персонал від поширення інфекції?*
Хочемо ми цього чи ні, але з кожним роком навколо нас з’являється все більше збудників інфекційних хвороб, які здатні завдавати непоправної шкоди нашому організму. В чому причина такої тенденції? Причиною інфекційного захворювання являється патогенний мікроорганізм, що потрапляє в організм людини чи тварини і пристосовується в ньому. Разом з тим, поширення таких збудників може відбуватися дуже швидко та непомітно. Найчастіше шляхами передачі слугують: їжа, вода, повітря, ґрунт, предмети побуту та живі організми (комахи, гризуни). Які наслідки поширення інфекції на виробництві? Насправді, вони досить непередбачувані. Зазвичай мова йде не лише про зупинку виробничого процесу, а й про втрату значної кількості працівників. Що робити, аби подібного не відбулося? Обов’язковою умовою для запобігання поширення інфекції та її профілактики являється дезінфекція приміщень.

Що являє собою дезінфекція?

Якщо говорити простими словами, то дезінфекція – це сукупність заходів, спрямованих на знищення збудників інфекційних хвороб та їх переносників в середовищі людської життєдіяльності. У свою чергу, дезінфекційні заходи можуть бути профілактичними, поточними та прикінцевими і проводяться вони з використанням фізичних, хімічних, біологічних та механічних методів. Чи достатньо лише дезінфекції для збереження здоров’я працівників? Ні. Керівництво підприємства, організації зобов’язується подбати про дотримання елементарних правил безпеки кожним працівником. Серед них:

• носіння захисних засобів захисту (захисні маски, рукавиці, костюми);
• дотримання основних правил гігієни, незалежно від місцезнаходження (на роботі, вдома);
• контроль за якістю продуктів харчування та води;
• вчасне звернення до медичних працівників у випадку нездужання.

Хто має проводити дезінфекцію підприємств та виробничих приміщень?
З цією метою найкраще звернутися до професійної компанії, яка займається проведенням різних видів знезаражувальних заходів з урахуванням типу приміщення, його розташування, рівня поширення інфекції. При цьому, варто звернути увагу на засоби, які використовуються компанією в процесі дезінфекції. Якщо мова йде про харчові, промислові підприємства, цехи, то тут необхідно використовувати лише ті речовини, які не мають фенольних та формальдегідних домішок у своєму складі. Додатково не забувайте поцікавитися наявністю ліцензій в компанії для проведення дезінфекційних заходів. Ну а найкращим варіантом стане співпраця з професіоналами, які надають весь комплекс послуг, включаючи дезінфекцію, дезінсекцію, дератизацію та фумігацію.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.