У Луцьку активісти заявили про самобуд в Старому місті. ФОТО ВІДЕО

У Луцьку активісти заявили про самобуд в Старому місті. ФОТО ВІДЕО
Як стверджують в Комітеті захисту національної спадщини Громадської ради Волині, в Луцьку на вулиці Данила Галицького розпочалося самовільне будівництво.

Громадські активісти кажуть, що працівники заповідника "Старий Луцьк" не виявили цього факту, попри те, що будівництво ведеться за кілька десятків метрів від приміщення дирекції установи, - пише VolynTimes.

Про самобуд Комітет сповістили місцеві жителі, які обурені будівництвом у їхньому дворі, бо обмежило доступ до їхнього помешкання.

"Забудовники - жителі Старого міста - пояснили, що саме чиновники замість грамотного роз’яснення процедури реконструкції в умовах охоронної зони порадили будуватися без погоджень, а потім узаконити все через суд. З їхніх слів, представник заповідника О.Мілінчук побачив забудову лише тоді, коли вона була вже завершена. Після того до них більше ніхто не навідувався", - кажуть члени Комітету.

Археолог Михайло Вашета, який побував на місці самобуду, констатував факт проведення самочинних земляних робіт на охоронній території заповідника, яка наразі є нововиявленою пам’яткою археології. Він також підтвердив, що роботи здійснено без участі науковців.



Жодного дозвільного документу, який би давав право на будівництво чи реконструкцію, в забудовників не виявилося. Вони мали лише передпроектну пропозицію фасадів, розроблену фірмою.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку активісти заявили про самобуд в Старому місті. ФОТО ВІДЕО
07 липень, 2013, 12:34