Як черниці на Рівненщині дурять людей. ФОТО

Як черниці на Рівненщині дурять людей. ФОТО
У монастирі Святої Праведної Анни, що на Рівненщині, монашки продають шоколадний десерт, видаючи його за виготовлений власноруч шоколад.

Про це пише у блозі на Четвертій владі депутат Здолбунівської районної ради Сергій Кондрачук.

«Цікава історія нещодавно трапилася із родиною мого друга Миколи. Його мама, разом зі своєю кумою, вирішили здійснити паломницьку поїздку по монастирях нашого краю. В список місць, які було вирішено відвідати, потрапив монастир Святої Праведної Анни у селі Онишківці», ‒ розповідає він.

Монастир жінкам сподобався, і вони вирішили придбати щось на памʼять про святі місця.

«Вирішила дещо придбати для себе, на памʼять про ці святі місця, і героїня цього матеріалу – мати мого друга Миколи. Її зацікавив чорний шоколад «Джерело Святої Праведної Анни», який реалізовується у монастирській лавці. Перша думка – шоколад виробляють самі ж монахині! Оце ж молодці, адже одна справа, коли у монастирі випікають та реалізовують власні пиріжки-пампушки чи пісні пряники, а от шоколад, виробництва монахинь ‒ це щось нове. Тому рішення придбати гостинець для свого сина ‒ плитку чорного шоколаду «Джерело Святої Праведної Анни», вартістю 10 гривень, було прийняте без вагань», ‒ йдеться в блозі.

«Проте, як же здивувався Микола, коли, по приїзду мами, вирішив скуштувати гостинець від неї. Акуратно розірвавши обгортку монастирського чорного шоколаду, він виявив всередині… плитку шоколадного десерту «Чарівний вечір»!» ‒ продовжує Сергій Кондрачук.

За словами автора, вірити в те, що до цього непорозуміння причетна церква не хотілося.

«Спочатку подумалось, що церква до цього прикрого непорозуміння не має жодного відношення, а лише здає в оренду частину своєї території приватному підприємцю, який і займається такою торгівлею. Але ні: даний товар було придбано в монастирській лавці із рук монахині. А тому, як на мене, має місце звичайне шахрайство, коли товар однієї якості видають за інший. Шахрайство всюди шахрайство, а у церкві і поготів.

Ну хіба ж не краще було продавати «Чарівний вечір», не ховаючи його за гарною обгорткою, а дещо більшу ціну пояснювати тим, що товар освячений, та й кошти від його продажу йдуть на богоугодні справи.

Хоча, як виявляється, сама обгортка «Чарівного вечора» не відповідає нормам закону. Ось що вдалося знайти на сайті Харківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України: «…Інший виробник розміщував на лицьовій стороні упаковки шоколадних десертів «Чарівний вечір» позначення «чорний» або «молочний», не вказуючи вид товару. Десерти на прилавках лежали поряд з шоколадом в плитках, тому споживач брав їх, думаючи, що це шоколадки…».

Але, як бачимо, черниці монастиря в Онишківцях пішли ще далі, вони не стали класти «Чарівний вечір» між чорним шоколадом, а просто зробили свою обгортку, мабуть, пояснюючи таке чудодійне перетворення дешевого шоколадного десерту у чорний шоколад Божим промислом.

Звичайно, ця ситуація не вплинула на загальне враження героїні статті від перебування у святих місцях, але певний неприємний осад залишився. А якщо хтось скаже, що даний факт не вартий уваги, то я не погоджуся. Ми ж незадоволені, коли дізнаємося, що термін придатності оселедців, придбаних у супермаркеті, декілька разів «перебитий», то чому потрібно мовчати, якщо схожа ситуація трапилася у релігійній установі?» ‒ резюмує депутат.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай їх Бог простить за шпикуляцію, а по возможності й помилує.
Відповісти
ахахахххахахахахаххахахаххахаххаххххаааааа :))))))))))))))))))))))))))
Відповісти
Бу-га-га, а подумать покупателям Коран не позволял? Ведь производство шоколада довольно сложный процесс, и каким образом его можно наладить в монастыре?
Відповісти
з божою допомогою :))))
Відповісти
на обгортці не було написано, що шоколад зробили монахи. тому те, що автор лоханувся - його справа. не бачу тут обману.
Відповісти
На справжній обгортці - напис "шоколадний десерт", а на монахинській -чорний шоколад. Але склад продукту в середині упаковки не відповідає складу продукту, який має називаєтися чорним шоколадом. Тому тут має місце не тільки обман, а й шахрайство.Шахрайство — заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою.

Шахрайство — кримінально каране діяння, відповідальність за яке в Україні передбачена Кримінальним кодексом України.

Особливістю шахрайства є те, що воно може бути вчинено як стосовно майна, так і стосовно права на таке майно. Шахрайство завжди повинно містити в собі прямий умисел на заподіяння саме шахрайства, а також мати корисливі мотиви вчинення.
Відповісти
В Києво-Печерськой лаврі, теж продается шоколад в "фірмовій" обгортці. Всі хто його купує звичайно думає, що виготовляють , якщо не в самій лаврі, то на спеціальне замовлення, за особливим рецептом. Так і відносно цього монастиря думали. Звияайно "сюрприз" неприємний, вже б хоч не полінувались обгортку "Чарівний вечір" зняти і перепакувати по новому.
Відповісти
є термін для людей які на таке ведуться. - ЛОХ
Відповісти
чудіса)))
Відповісти
А дурити людей у цілях збагачення - по-християнськи?
Відповісти
Пгастітє, а єтот шиколад кошегный?
Відповісти