Луцька мерія через суд забирає в облспоживспілки ринок

Луцька мерія через суд забирає в облспоживспілки ринок
Луцька міськрада звернулася до суду із вимогою розірвати із Волинською обласною спілкою споживчих товариств договір оренди земельної ділянки під найбільшим ринком міста – Завокзальним.

Розгляд справи по суті розпочався 23 липня у Господарському суді Волинської області, – пише IA ZIK.

Позивача у судовому засіданні представляла заступник начальника юридичного відділу Луцької міськради Наталія Юрченко. З її слів, облспоживспілка не виконала взяті на себе договірні зобов’язання. Зокрема, не провела інвентаризації торгових місць на ринку, а з підприємцями не уклала договори оренди на той самий термін, що орендує землю, тобто на 22 роки. Окрім того, наголосила Юрченко, спілка не підготувала проект реконструкції ринку.

Натомість, представники відповідача – адвокати Федір Данилік та Віталій Сорока, а також перший заступник голови правління облспоживспілки Володимир Горгут – позов заперечили у повному обсязі.

Вони вказували, що інвентаризацію торгових місць на ринку провели ще за попереднього міського голови Богдана Шиби. А в додаткових угодах до договору оренди не прописано терміну, впродовж якого із підприємцями мали би укладатися угоди оренди на 22 роки. «То, може, зобов’язання ще не настало?» – запитав один із адвокатів спілки.

«Ми ці угоди можемо підписати і через рік, і через десять років», – зазначив згодом Горгут.

Відповідачі підкреслили, що спілка виконує взяті на себе зобов’язання: земельну ділянку використовує за призначенням, орендну плату перераховує вчасно.

А щодо проекту реконструкції, то жодних дозвільних документів, мовляв, на роботи із малими архітектурними спорудами не потрібно. Тож цей пункт угоди виконати нібито нереально.

Водночас відзив на позовну заяву Юрченко отримала безпосередньо перед початком засідання. Тож попросила суд оголосити перерву, аби належним чином вивчити цей документ та численні додатки до нього. Наразі в засідання оголошено двотижневу перерву.

Нагадаємо, що 29 травня Луцька міська рада прийняла рішення про розірвання договору між Волинською облспоживспілкою та Луцькою міської радою, оскільки спілка не дотримується умов договору. Втім юридично договір можна буде розірвати у судах.

Оскільки договір може бути розірваний за рішенням суду, то, згідно з рішенням, представляти інтереси Луцької міської ради буде юридичний відділ.

Нагадаємо, що рішення про надання землі в оренду на 22 роки рада ухвалила у 2011 році. Згідно з одним з пунктів рішення, спілка мала б укласти договори на такий же термін з підприємцями Завокзального ринку, але не зробила цього.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
почали щось робити. певно друг микола горгутові ще поможе..пару місяців до суду йшли..там перевірити відповідним органам і приховування податків буде і шахрайство і використання службового становища..такій собі рекет під вивіскою приватного підприємства власнісь якого перейшла до горгута від акціонерів осс кідаловом.непоколєбімий ківерцівський вожак комсомола дає тріщину..регулярний тиск проломить її до дірки..великої дірки
Відповісти
з перших уст..чи хтось доживе до підписання простого договору аренди з горгутом?"-А в додаткових угодах до договору оренди не прописано терміну, впродовж якого із підприємцями мали би укладатися угоди оренди на 22 роки. «То, може, зобов’язання ще не настало?» – запитав один із адвокатів спілки.

«Ми ці угоди можемо підписати і через рік, і через десять років», – зазначив згодом Горгут.
Відповісти
цікаво а за чий кошт мають нотаріально посвідчуватися договора оренди, якщо їх укладати на 22 роки, це по-перше? а по-друге, ніхто з підприємців не погодиться на такий довготривалий термін оренди
Відповісти
ціна питання 170-510 грн.дивлячись яким шляхом йти.ми дарим десятки тисяч горгуту під виглядом благодійних внесків..на так званий благоустрій..після якого він збирається підняти в пару раз аренду(плату за послуги.більшість з яких міфічна.або оплачується нами по цінах в 3-4 рази більшої від реальності.)кожен вложив в той ринок від 5 до 30 тис дол.за одне місце.і ваші тупі коментарі то цинізм або планове о,,ковтирання з офісу горгута.зараз ми плати за послуги йому більше чим в юванті підприємці.то при тому що довготерміновий договір аренди він заключати не хоче бо тоді не зможе в рази підняти ставкі.не треба нас рекламувати тут як голодранців.ми самі створили місця робочі.самі робим їх рентабельними..вам держслужбовцям(чи холуям горгута) видніше звісно..але подивіться на свої "статуси" та тупу зверхність по відношенню до інших..ринки існують по всіх областях і там таких проблем не виникає бо адміністрація дружить з головою..а так, то якби мер запропонував лучанам брати в оренду їх квартири по ринковій ціні з річним договором аренди в який кожен рік любий брєд забивати можна.
Відповісти
Знищіть нарешті ту клоаку в історичній частині міста, скільки воно смердітиме...
Відповісти
_"в історичній частині міста".
Відповісти
з коментарів статі про старий ринок напевно..ліниві ті горгути..клацати навіть на клаві не хочуть
Відповісти
А для чого той ринок, як через дорогу будують величезний ТЦ??? Треба ж його "заселяти".От і роздувають.
Відповісти
то буде страшний рейдерський захват.нас спасе тіко горгут,голяр,кандиба..а вам бландікам "сімя" буде акуратно в асортименті шмотки возити зі всього світу в асортименті та моделях не десятилітньої давності..насолоджуйтесь "фокстротами" бландікі..комент під ніком "нищіть" людина взагалі кожен раз передруковує коли в змі ця тема..видно "чоткій" пацан з заданою "програмою" та аудиторією..
Відповісти
Дурко, торгівля все більше переходить в он-лайн. У нас це туговато, проте процес незворотній. Сьогодні купити чесні Левічи чи Найки - 10 раз вдарити по клаві, хоч з США, хоч з Гондурасу.
Точно те ж саме з технікою, інет магазинів, пруд пруди.
Якщо тебе влаштовують ті китайські гонучі, грязь і сморід ринку - вперед на барикати, помітингуєш з базарниками.
ЛОШАРИ одягаються тут, переплачуючи 300-500% від закупу китайсько-турецької мішковини.
Адекватна людина ніколи не попреться ні в Буратіни, ні в Фокстроти, ні в Юванти.
Відповісти
а в режимі он-лайн ти зможеш, як то кажуть, "помацати" обране? звісно що в ювантах-варшавських усе дороге - я випадково почула реальну ціну оренди торгової площі й мало не почала "заїкатись". А на рахунок "мішковини" - панове, обирайте де купувати, ніякі секонди й "дешевші" ряди ніколи не нададуть вам добрий товар, вони розраховані на кількість (а не на якість).
Відповісти
власник торгового місця платить чуть більше 50 грн. за м.кв.- послуги.якщо він не займається з тих чи інших причин діяльністю він здає в аренду за ціною на свій розсуд.
Відповісти
дівчата тоже там?чи тобі не відомо що таке фотошоп та просто кідалово.ух ти віртуальний..клацни! твої джинси прийдуть через місяць в кращому випадку, 30 баксів за доставку а як по наших онлайн магазинах то ще не відомо що то буде..хоч купувати американські джинси..а є вони в природі?ладно пацанята клацайте та розмовляйте на свому рівні..пітушкі необскубані..садіть мамкіні гроші в онлайні..в гондураси..теоретики з прищаві..машину ще онлайн купи порадуй стариків..
Відповісти
Носи бабло в ювант і клітку варшавки, там все помацаєш.
Дурник, при сьогоднішньому розвитку логістики і ринку, тільки лошари тут ганучі перебирають.
Американські джинси є, халва аллаху, вбий у ібей levis 510 or 511 genuine і ти побач чудо, вузьколобий ;)
Задрот-теоретик скоріше ти, плюс заздриш, не інакше.
Коли інші тим часом тратять власно зароблемні гроші на якісні речі за демократичним прайсом.
Удачі і процвітання темнота любешівська)
Відповісти
ходи в цьому..http://denim.ua/p2991004-dzhinsy-muzhskie-levis.html та ще не забуть качнути "як стати міліонером"..успіхів ..асвідчені..
Відповісти
за одно місто звідки тобі америка прийшла.демократичне місто.
Відповісти
Люди, ви про що сперечаїтесь? Горгута на вили - гроші в бюджет !!!
Відповісти
Останні новини
Луцька мерія через суд забирає в облспоживспілки ринок
23 липень, 2013, 13:06