Прокуратура «спихнула» луцьких «кнопкодавів» на мера

Прокуратура «спихнула» луцьких «кнопкодавів» на мера
У прокуратурі Луцька вважають, що з фактами «кнопкодавства» в міськраді мають розбиратися міський голова та регламентна комісія.

Так вони відреагували на повідомлення від обранців громади про те, що їхні колеги голосують чужими картками, - пише IA ZIK.

Нагадаємо, прокуратура Луцька внесла до міськради подання про скасування рішення про надання дозволу підприємцеві на розташування тимчасової споруди (кафе). Під час другого пленарного засідання сесії 27 червня його таки протягли. Але виявилося, що голосування відбулося із порушенням норм регламенту – за допомогою кнопкодавів.

Під час третього пленарного засідання сесії міськради Юрій Вега запропонував повернутися до розгляду цього рішення, але луцький мер Микола Романюк його вже підписав.

Тож із цього приводу Вега скерував звернення до прокуратури. Він просив перевірити законність прийняття подання прокуратури.

«В ході другого пленарного засідання кількість депутатів, що взяли участь у голосуванні з даного питання, перевищила кількість депутатів, присутніх в сесійній залі під час голосування. Ці дії містять ознаки фальшування результатів голосування», – йшлося у зверненні.

Таким чином, у вельми делікатному становищі опинилася прокуратура Луцька. Адже саме її подання «кнопкодави» у міськраді підтримали всупереч вимогам регламенту та закону України «Про статус депутатів місцевих рад», який чітко визначає, що у депутата є лише один ухвальний голос.

Зрештою, прокуратура знайшла досить оригінальний вихід зі скрутної ситуації – переслала це звернення назад до мерії.

«Враховуючи те, що порушені Вами питання відповідно до ст. 42, 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» відносяться до компетенції Луцького міського голови та постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту, Ваше звернення згідно з ст. 12, 18 «Про статус депутатів місцевих рад» скеровано Луцькому міському голові та вищезгаданій комісії для розгляду по суті у встановленому законом порядку та строки», – йдеться у відповіді прокуратури.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прокуратура «спихнула» луцьких «кнопкодавів» на мера
25 липень, 2013, 11:06