Як українцю придбати акції Facebook і чи варто це робити просто зараз?*

Як українцю придбати акції Facebook і чи варто це робити просто зараз?*
Четвертий фінансовий квартал 2020 року Facebook завершив успішніше, ніж прогнозували аналітики. Загальна виручка за підсумками року склала $86 млрд ($28 млрд за 4 квартал, що завершився 31 грудня 2020 року). Таким чином, четвертий квартал року, позначеного пандемічною кризою, все ж став більш успішним, ніж аналогічний період 2019, — тоді Facebook виручив $21 млрд.

Не гірші й інші показники: чистий прибуток компанії за результатами чотирьох кварталів склав $29 млрд, що на майже 60% більше за показник 2019 ($18 млрд). Виросла й ринкова капіталізація Facebook — $657 млрд за підсумками 2020 проти $524 млрд у 2019.

З чим пов`язаний успіх Facebook, чого варто очікувати далі та як українцям безпечно та просто придбати акції Фейсбук? Читайте в матеріалі.

Facebook: інформація про емітента


До сім`ї Facebook належать соціальна мережа Instagram та месенджер WhatsApp. Значна частина прибутку компанії — реклама, яку бачать користувачі. Доходи соціальної мережі, як показали результати четвертого фінансового кварталу 2020 року, можуть збільшуватися у періоди свят, коли компанії найбільш активно застосовують маркетингові інструменти.

Ціна акцій Facebook станом на кінець січня 2021 року тримається на рівні $255 – $260 за одну. При цьому на початок лютого 2019 року вартість цінних паперів однієї з найбільших соціальних мереж світу становила близько $210.

Як придбати акції


Для того, аби інвестувати кошти в цінні папери іноземних емітентів, громадянин України має скористатися послугами брокера. На цьому етапі вибір інвестиційної компанії — найважливіший крок. Це має бути партнер, якому можна довіряти, від якого варто розраховувати на підтримку та допомогу.

«ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА» — частина міжнародного холдингу Freedom Holding Corp., найпотужнішого на теренах східної Європи та СНД, максимально стабільного (його акції під тікером FHRC торгуються на біржі NASDAQ). Українські клієнти компанії отримують доступ до зарубіжних фондових ринків через європейське представництво.

Все, що потрібно, аби стати інвестором:
  • отримати консультацію у персонального інвестиційного експерта;

  • відкрити брокерський рахунок (можна зробити це онлайн);

  • перерахувати потрібну суму з валютного рахунку в українському банку (ліміт на перекази встановлює фінансова установа);

  • провести бажану операцію — наприклад, придбати акції Facebook.


  • Персональні консультації стосовно будь-яких питань (побудови стратегії збору свого інвестиційного портфелю, прогнози тощо) клієнти FReedom Finance отримують безкоштовно. Компанія також надає послуги зі зберігання активів.

    Для тих, хто хоче глибше розібратися в роботі фондового ринку, є спеціальні навчальні програми. Крім того, спеціальний додаток Tradernet дозволяє виконувати будь-які операції просто зі смартфону.

    Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
    Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
    Коментарі 0
    • Статус коментування: премодерація для всіх
    Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.