У літаку Януковича – золото та мармур

У літаку Януковича – золото та мармур
В інтернеті з’явилися фото розкішного салону літака президента Віктора Януковича.

Видання «Авіація України» опублікувало фото новенького літака Airbus А-319-115XCJ, побудованого у США. Про це пише Українська правда.

Замовляли його ще для Віктора Ющенка, а літає на ньому вже Віктор Янукович.

Цікаво, що з новеньким президентським літаком вже стався аварійний інцидент.

6 жовтня 2011 року в аеропорту «Бориспіль» під час офіційного візиту Януковича до Греції літак, на якому мав летіти президент, зачепився за трап і залишився пошкодженим. Януковича тоді пересадили на резервний ІЛ-62, а літак AirBus перевезли у ангар на ремонт.

Пізніше стало відомо, що державне авіаційне підприємство «Україна» Державного управління справами уклало договір на техобслуговування літака Януковича на суму 392 тисячі 135 євро.

Втім, як пише видання, А-319-115XCJ – це новітнє судно п’ятого покоління. На його збірку витратили три роки, пілоти проходили спеціальне навчання у Франції.

У салоні все влаштовано за вищим розряду. На борту є робочий кабінет, зал засідань, кухня, відсіки для супроводжуючих осіб, багажу і зона відпочинку.

Оббивка салону – бежева. Панелі, тумби, столи, шафи – зі світлого дерева. Світильники, обробка спального місця та ванної кімнати позолочена.

А-319-115XCJ може перевозити до 100 пасажирів, розвиває максимальну швидкість до 950 кілометрів на годину, а максимальна дальність його польоту 11,6 тисячі кілометрів.

«Спальне місце в літаку оббите дорогою жаккардовою тканиною, на дотик вона м’яка. А її візерунок – великі квіти. Спинка ліжка прикрашена позолотою. Над ліжком висить дзеркало в золотій рамі», – описують побачене журналісти сайту.
У ванній кімнаті у президента буде позолочений кран і раковина з рожевого мармуру.

Видання пише, що аеробус А-319 стане основним представницьким літаком України.

Крім аеробуса, парк авіакомпанії «Україна» налічує морально застарілі Іл-62М, Ту-134 радянського виробництва, а також часто простоює Ан-74 вітчизняного АНТК «Антонов».

Новий літак обійшовся українському бюджету майже в $90 млн.

Однак, як повідомляє Сегодня, 13 лютого прес-служба глави держави спростувала інформацію про придбання нового літака для президента України.

Востаннє, кажуть у прес-службі, Держуправління справами закуповувало президентський літак в 2007 році.

Крім того, наголошують у прес-службі, фото, опубліковані в ЗМІ, не відповідають реальному внутрішньому оформленню літака, на якому літає Янукович.








Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ооооочень скромно!
Відповісти
"Одна скромність"
Відповісти
Останні новини
У літаку Януковича – золото та мармур
13 лютий, 2012, 15:29