Плитка з мармуру: особливості та характеристики*

Плитка з мармуру: особливості та характеристики*
Мармурові стіни, гранітна підлога завжди привертають увагу. Облицювання натуральним каменем дозволяє будівлі виглядати велично, багато як всередині, так і зовні. Натуральний камінь — це витвір природи, результат її тисячолітньої роботи. Плитка мармур - найпопулярніше виріб з каменю у споживача. Практично у всіх великих держустановах на підлогу і стіни використовується мармурова плитка, яку можна купити у прямого постачальника мармуру і плитки з мармуру https://granite-company.com.ua/plitka-mramor/ GRANIT-MRAMOR COMPANY.

Плитка білий мармур або гранітна зустрічається і на підлозі лікарні, і на стінах театру, і на стійці реєстрації готелю, і на щаблях парку. Мармурова плитка, купити яку можна в GRANIT-MRAMOR COMPANY, викладається в мозаїчний малюнок на підлозі ресторанів. Плитою з натурального каменю облицьовують храми, цоколь і фасади житлових і адміністративних будівель, також може встановлюватися плитка мармурова у ванній.

Основні хімічні та фізичні властивості


Гранітна плита застосовується при укладанні на підлогу в будівлях з великою проходимістю. Вона володіє наступними характеристиками:
• Твердість — від 2,5 до 3 по шкалі Мооса;
• Щільність — від 2,3 до 2,6 г / см3;
• Водопоглинання - 0,15 - 0,50%;
• Протирання — від 0,40 до 3,20 г / см2;
• Пористість - 0,6-3,3%.

Камінь належить до порід середньої твердості та відмінно переносить процес полірування. Мармур являє собою поєднання кальциту, а також різних мінеральних домішок і всіляких органічних сполук.

Люблять використовувати плитку власники заміських будинків. І це очевидно: сімейне гніздо будують «на століття», для дітей і онуків. Багатий вибір кольорів і неповторний малюнок натурального каменю роблять не тільки вишуканим, але та індивідуальним дизайн вашого будинку. Дуже вигідний варіант — сходи з мармурової або гранітної плитки.

Популярно використання плити з мармуру і граніту і в квартирах: плитка для ванної з мармуру, підлоги мармурова та гранітна плитка, для облицювання стін і підлоги. В останнє десятиліття на ринку з'явилася плитка агломерат (штучний камінь, створений на основі натурального каменю), яка використовується для облицювання приміщень. Її характеристики по міцності схожі з гранітом.

Особливості виробництва мармурової плитки


Плита з граніту і мармуру проводиться в різній фактурі обробки. Дзеркальний блиск полірованої мармурової та гранітної плити візуально збільшує простір, робить приміщення світліше і просторіше, підкреслює малюнок натурального каменю. Плита з мармуру в обробці «антик» (штучне зістарювання) приємна на дотик і не слизька.

Шліфований мармур має шорстку поверхню, на ньому не буде видно подряпин і його застосовують при укладанні підлоги в місцях з пожвавленим рухом. Термооброблений граніт застосовують при облицюванні ганку і майданчиків на вулиці, його викладають на бруківку, оскільки термооброблена гранітна плитка має шорстку поверхню, роблячи граніт менш слизьким. У порівнянні з полірованим, теплообробний граніт стає світліший за тону.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Плитка з мармуру: особливості та характеристики*
14 квітень, 2021, 14:12