Система відеоспостереження: користь та поради*

Система відеоспостереження: користь та поради*
Для організації безпеки житлових будинків, адміністративних будівель, складів, офісних приміщень, комерційних і промислових об'єктів використовуються системи відеоспостереження https://www.oc.com.ua/catalog/videonablyudenie/. З їх допомогою можна контролювати територію, що охороняється в режимі реального часу або перевіряючи записи за певний період. Крім того, закріплені на видному місці камери є засобом відлякування грабіжників, вандалів і інших недоброзичливців.


Камери


Існує безліч різновидів приладів для отримання відеозображення того, що відбувається на території, що охороняється. Камери можуть кріпитися на стіні, стовпі, опорі, стелі. Залежно від цього вони розрізняються за формою і габаритами. Якщо необхідно вести відеоспостереження певної ділянки, наприклад, входу в магазин, оптика приладу направляється на нього і корпус фіксується в одному положенні. Коли треба буде здійснювати контроль всієї території по периметру або переглядати велику ділянку, набувають поворотні моделі. Часто вони інтегруються в складну охоронну систему великих підприємств.
Основні види камер:
• Цифрові камери спостереження є найсучаснішими пристроями та здатні працювати в складі комп'ютерних мереж (ще їх називають IP-камери).
• Аналогові пристрої простіше, монтуються без додаткових компонентів. Наприклад, на відстань до 100 м досить коаксіального кабелю і спеціальних роз'ємів.
• Фальшкамери не здійснюють записи зображення, встановлюються виключно для відлякування зловмисників — найчастіше на самому видному місці.

За типом виконання розрізняють купольні, корпусні, мініатюрні камери. Будь-яка з них повинна відправляти дані на спеціальну апаратуру для обробки сигналу і збереження записів. Пристрої повідомляються або провідним з'єднанням, або за допомогою каналу Wi-Fi.

Системи відеонагляду


Система відеоспостереження — найважливіша складова частина комплексу технічних засобів безпеки. Але ефективною вона виявляється тільки в тому випадку, якщо її компоненти будуть мати технічні параметри, адекватні важливість справ, а камери, які отримують зображення, будуть встановлені в потрібних місцях і правильним чином. Така система повинна відповідати фінансовим можливостям замовника.

Комутатори та світчі


Пристосування для підключення декількох відеокамер через спеціальні порти. Звичайні свитчи застосовуються для аналогових камер, коли передача даних і харчування здійснюються через окремі дроти. Найбільш досконалі PoE-комутатори, які здатні через один кабель передавати інформацію та харчування. При їх використанні система відео спостереження повинна бути оснащена камерами, що підтримують PoE-технологію. Від кількості портів на комутаторі залежить кількість підключаються камер.

Поради щодо вибору пристроїв


Перед монтажем системи відеоспостереження необхідно проаналізувати та підготувати план розміщення камер. Якщо вони будуть перебувати на вулиці, слід віддати перевагу моделям з пиловологозахисні виконанням і можливістю роботи при низьких температурах. Підбираючи компоненти системи окремо, треба враховувати їх сумісність за технічними характеристиками (типу, вирішенню та ін.).

Важливо, щоб комутатор і відеореєстратор мали достатню кількість портів для підключення камер. Якщо в майбутньому система безпеки буде розширюватися, краще взяти модель з запасом портів. Простим рішенням є покупка комплекту, в який входять всі необхідні компоненти, оптимально підібрані за характеристиками.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.