Липова вагонка для лазні: особливості використання*

Липова вагонка для лазні: особливості використання*
Коли в процесі будівництва лазні і сауни справа доходить до вибору обробного матеріалу всередині приміщень, найчастіше використовується термічно оброблена липа. Популярність дерева цієї породи обумовлюється рядом переваг:

• липове дерево відрізняється невисокими показниками щільності і його поверхня завжди однорідна без сучків і шорсткостей. Низька щільність липи в лазнях хороша тим, що під дією високих температур дерево не сильно прогрівається, відповідно, не обпалює;

• невеликий вміст шкідливих смол і ефірних масел. Високі температури в приміщенні сприяє нагріванню смол і розм'якшення, що згодом бруднить поверхні парилки і обпікає розпарені тіла. Наявність ефірних масел в липовому дереві утворює в кімнаті приємний аромат і цілюще впливає на дихальні органи. Особливу користь вагонка з липи доставляє відвідувачам лазні з простудними захворюваннями і бронхітом;

• приємний універсальний цвіт липи. Дерево само по собі світле, але різні способи і технології обробки дозволяють придбати липову обробку з численними видами відтінків;

• обробка з липи відмінно справляється з температурними коливаннями і активним впливом вологи. Вона довгі роки зберігає свій первозданний вигляд, не жолобиться і не тріскається.


Обробка липової вагонки


Незважаючи на всі перераховані вище переваги липової обробки лазні, вона все-таки має один істотний недолік. Липа дуже схильна до утворення цвілі і різних грибків. Проте, існує швидке і ефективне рішення цієї проблеми. Обробка антибактеріальним просоченням. Також з практичної точки зору ще на етапі монтажних робіт можна намагатися використовувати липу в легкодоступних для заміни місцях.

Липа не є самим бюджетним варіантом, так як вона в кілька разів дорожче осиковою обробки. Тим не менш, вона дешевше ніж вільха, і при цьому практично не поступається якостям престижної обробки.

Термо липа найчастіше застосовується при будівництві бань, тому що вона знаходиться в середній ціновій категорії і при цьому володіє всіма необхідними характеристиками для красивої, безпечної і довговічної лазні:

1. термо липа для лазні буде служити довгі роки і зберігати свій первозданний вигляд;
2. матеріал стійкий до набухання від впливу води;
3. сировина є екологічно чистим;
4. присутня стійкість до процесів гниття;
5. швидкий процес монтажу / демонтажу.

Оздоблення з термообробленої липи добре підходить для всіх кімнат банного приміщення. Деревину нерідко використовують при виготовленні лежаків в лазнях, обшивають нею стіни і стелю, також роблять майданчик навколо басейну.

Купити термо липу в Україні можна від виробника або через надійного посередника. Фахівці радять перед покупкою матеріалу для сауни або лазні звернутися за професійною консультацією, щоб не помилитися з вибором.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.