Жителі волинської громади зібрали тонну картоплі для пацієнтів медзакладів. ВІДЕО

Жителі волинської громади зібрали тонну картоплі для пацієнтів медзакладів. ВІДЕО
Тонну картоплі за день зібрали селяни Тростянецького старостинського округу для лікарні у Ківерцях і для підопічних місцевого Відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання.

Про це Суспільному розповів староста Петро Вишневський.

Картоплю для потреб медзакладів в окрузі збирають останні декілька років.

Хто і як збирає допомогу медзакладам

29 вересня картоплю почали збирати з дев'ятої ранку. Волонтери власним транспортом об’їжджали двори селян у селі Хопнів Ківерцівської тергромади.

"Почали з одного кінця села і до іншого. На добровільних засадах просимо допомогти лікарні та будинку пристарілих, які знаходяться на нашій території", – розповів волонтер Сергій Ворсенюк.

Волонтер каже: городиною селяни завжди діляться охоче. "Треба людям - даємо. Тож люди є в будинку пристарілих. Хто його знає, як життя складеться. Ніхто від цього не застрахований, а хто ж допоможе, як не ми, не односельці", – розповів житель села Хопнів Іван Кінчак.

Пенсіонерка Євгенія Міщук передала волонтерам два відра картоплі. Каже, торік теж передавала продукти у лікарню.

"У льохові нагребла небагато, бо вже втомлююся. Я теж у лікарню не разі потрапляла і знаю, що людям там теж треба щось їсти", – розповіла жінка.

Збір картоплі організували у чотирьох селах: Тростянець, Хопнів, Острів та Лички. Староста округу Петро Вишневський каже: зібране зберуть в міській раді, щоб згодом розподілити між закладами.

Харчування в медзакладах

У лікарнях, які уклали договір з Національною Службою здоров’я України і надають медичні послуги в рамках Програми медичних гарантій, організоване безоплатне харчування для пацієнтів, телефоном розповіла Суспільному директорка Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Мар’яна Возниця.

"Лікарні тепер є комунальними, не комерційними підприємствами. Деякі мають аутсорсинг харчування, деякі мають свій харчоблок. Все рахується від того, яким чином вони можуть собі дозволити мати харчоблок чи краще купувати цю послугу", – розповіла представниця НСЗУ.

У стаціонарних відділеннях лікарень Луцької тергромади вартість харчування пацієнтів складає від 15 до 80 гривень за день, розповів начальник управління охорони здоров’я Луцької міськради Володимир Лотвин. Додає: харчують пацієнтів за кошти НСЗУ.

Староста Петро Вишневський розповів у медзакладах завжди є потреба в городині, тому картоплю збиратимуть і в інших старостинських округах Ківерцівської тергромади.







Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Жителі волинської громади зібрали тонну картоплі для пацієнтів медзакладів. ВІДЕО
30 вересень, 2021, 10:23