В Україні прогнозують повторний спалах COVID-19: на Волині ситуація критична

В Україні прогнозують повторний спалах COVID-19: на Волині ситуація критична
В Україні може статися спалах, зокрема, через низький рівень вакцинації проти коронавірусу.

Про це повідомив керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко під час онлайн-брифінгу, пише ТСН.

Він пояснив, що наразі в країнах Європи фіксується найбільший за всю історію пандемії рівень захворюваності на COVID-19. І, за його словами, у деяких державах COVID-ситуація почала покращуватись, натомість в інших погіршується.

"Це є прямою загрозою для України. Може початись повторний спалах і найбільший ризик серед регіонів України - це західна частина", - заявив фахівець.

Експерт попереджає, що в Україні може статися спалах через низький рівень вакцинації проти коронавірусу. Крім того, дві області, Закарпатська та Волинська, мають потенційно критичну ситуацію.

"Є два регіони, в яких є потенційно критична ситуації, яка може розгортатись. Закарпатська область - єдиний регіон, який перевищує рівень госпіталізації. Але поки що ми не говоримо про критичну ситуації в області, чи спалах. Волинська область має подвійну загрозу. Захворюваність на 100 населення - вдвічі більше за середній рівень в Україні. Але виявлення є одним з найменших. Кожен третій з підтвердженним тестом", - уточнив Ганиченко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як вже задрали ці соросята. Ті недовчені економісти вже задовбали зі своїми висновками. Кому вони потрібні і цікаві?
Відповісти