5 критеріїв вибору зерноочисного обладнання*

5 критеріїв вибору зерноочисного обладнання*
Процес очищення зерна – найважливіша технологічна операція, у ході проведення якої сировина очищається від різних домішок (насіння дикорослих рослин, соломи, грудок землі, піску, залишків комах тощо), нормалізується його вологість (це створює оптимальні умови для подальшого сушіння), підвищується клас якості. Саме тому вибір спеціалізованої техніки для переробки вороху має здійснюватись з максимальною відповідальністю. Оптимальне рішення – універсальне обладнання для чищення зерна.

Такі машини ефективно переробляють насіння будь-яких культур: злакових, зернобобових, трав'яних, олійних, кормових. Завдяки цьому аграрію не потрібно купувати кілька установок.

Як вибирати зерноочисне обладнання


Перед покупкою машини необхідно вивчити її пристрій та механізм роботи. Добре, якщо обладнання здатне очищати високовологий та сильно засмічений матеріал. Це відкриває перед аграрієм широкі можливості та позбавляє його необхідності пропускати сировину через установку по кілька разів, щоб досягти бажаного результату.

Перед покупкою зерноочисного обладнання необхідно врахувати:
Призначення техніки. Розрізняють спеціалізовані машини та моделі, що відрізняються широкою функціональністю. Перші призначені для вирішення конкретного завдання, наприклад, застосовуються тільки для попереднього очищення зернового вороху від великих домішок: соломи, необмолоченого колосу, гілок дерев, каміння, грудок землі. До такої категорії спецтехніки належить плоскорешітний скальператор. Багатофункціональні установки здатні не тільки очищати, а й сортувати зерно за розміром та формою. Приклад такої техніки – барабанні сепаратори та аеродинамічні віялки. Перші здатні працювати лише у стаціонарних умовах, другі можна застосовувати як на підприємстві, так і в польових умовах;

Продуктивність установки. Важливо, скільки тонн продукції машина переробляє за годину. Чим вища її пропускна здатність, тим вища продуктивність та конкурентоспроможність зернозаготівельного підприємства;

Витрати ресурсів. Оптимальний вибір - спецтехніка, що характеризується низьким енергоспоживанням. На її обслуговування виділяється мінімум ресурсів, що дуже вигідно для підприємства. Наприклад, барабанний сепаратор від компанії «Агросепмаш» при переробці до 230 тонн продукції на годину споживає лише 6,6 кВт;

Тип конструкції. З великогабаритними та важкими машинами виникає ряд труднощів при їх транспортуванні та установці. Компанія «Агросепмаш» розуміє потреби сучасних аграріїв та випускає машини, що відрізняються полегшеною конструкцією;

Комплектацію. Оснащення спецтехніки стійкими до зношування, надійними та довговічними деталями дозволяє гарантувати стабільність роботи обладнання. Машина не підведе у найвідповідальніший момент і не зламається під час проведення жнив.

Вибір спецтехніки здійснюється з урахуванням умов експлуатації та обсягів продукції, що переробляються підприємством на добу.

Гарантія вигідної інвестиції


Експерти рекомендують перед покупкою провести test-drive обраної зерноочисної техніки. Таку можливість аграріям пропонує компанія "Агросепмаш". Фермер може відвідати виробництво та провести тестову сепарацію культури, яку він привіз із собою і з якою не впоралося його обладнання, на вибраній моделі установки. Компанія «Агросепмаш» надає гарантію на продукцію, що випускається.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Де слухати музику онлайн*
08 січень, 2022, 17:27
5 критеріїв вибору зерноочисного обладнання*
08 січень, 2022, 15:45