Чісору та Хея хочуть назавжди вигнати з боксу

Чісору та Хея хочуть назавжди вигнати з боксу
Керівний орган професійного боксу Великобританії може дискваліфікувати Дерека Чісору і Девіда Хея, щоби покарати боксерів за скандал у Мюнхені 18 лютого після бою Чісора-Кличко.

Про це інформує ВВС.

За словами генерального секретаря Британської ради з контролю над боксом Роберта Сміта, одне з покарань за бійку - заборона виступати в професійному боксі.

«Це - можливість. Рада має багато повноважень. Вона може накласти штраф, може тимчасово або назавжди позбавити ліцензії», - сказав Сміт в інтерв'ю BBC «Radio5 Live».

У неділю, 19 лютого ввечері поліція аеропорту Мюнхена майже сім годин допитувала Дерека Чісору, який у суботу програв українському боксеру Віталію Кличку, чемпіону світу за версією WBC.

Девід Хей уник арешту в аеропорту, пропустивши свій планований рейс. Під час словесної перепалки на післяматчевій прес-конференції Хей, який програв молодшому Кличку минулого року, обізвав Чісору «лузером», унаслідок чого спалахнула бійка. Дерек Чісора розбив до крові чоло одного з менеджерів Хея Адама Бута.

Фоторепортажі з прес-конференції в понеділок вмістили всі британські спортивні видання, які багато пишуть про пляму для цілого спорту.

«Ці покидьки поставили під загрозу бокс як вид спорту», - пише у газеті Daily Telegraph колишній чемпіон світу в першій важкій ваговій категорії Ґленн Макрорі.

За його словами, Чісора і Хей перейшли межу дозволеного в боксі, а їхня витівка заплямувала репутацію боксу в цілому.

«Неандертальці зганьбили шляхетний спорт» - такий заголовок коментаря, вміщеного в газеті Times. Його автор Метью Саїд пише, що Хей і Чісора поводилися як хулігани найгіршого штибу.

«Це були два безконтрольні неандертальці, які кидалися один на одного... Адаму Буту кров заюшила обличчя. В нормальному світі жоден із них не виступав би більше в боксі, - пише Метью Саїд. - Їх би позбавили ліцензії професійних боксерів і відправили в спортивний відповідник небуття».

Автор однак висловлює сумніви в тому, що британських боксерів дискваліфікують, бо розголос і скандал, за його словами, є тим киснем, що живить інтерес до цих загалом маловідомих широкому загалу спортсменів.

Guardian називає поведінку боксерів «чорним днем» для спорту в цілому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.