У волинську психіатричну лікарню щодня надходить до пів сотні звернень. ВІДЕО

У волинську психіатричну лікарню щодня надходить до пів сотні звернень. ВІДЕО
Від початку повномасштабної війни пацієнтів у Волинській обласній психіатричній лікарні стало більше. Станом на 2 червня у медзакладі зайняті 95% ліжок.

Про це розповіла Суспільному директорка медустанови Людмила Юрко.

Щодня на консультацію до психіатрів в поліклінічне відділення волинської психіатричної лікарні звертається до пів сотні пацієнтів.

Зі слів директорки медзакладу, значною мірою зросла кількість пацієнтів з тривожними та панічними станами, з невротичною стресопохідною патологією. Людмила Юрко каже: пацієнти – різного віку та статі.

Усього в структурі медзакладу 12 відділень. Зі слів лікарки Світлани Шолохової, у палаті інтенсивної терапії в період спалаху COVID-19 лікували хворих на коронавірус, нині відділення працює для пацієнтів всієї лікарні.

Медикаментами лікарня забезпечена. "З логістикою на початках в нас було трошки складніше. Зараз у нас практично все є: нейролептики, транквілізатори, серцеві препарати, розчини для капання, системи та ліки для невідкладної медичної допомоги", — каже психіатриня Леся Романюк.

Від 24 лютого амбулаторно та у стаціонарі обласної психіатричної лікарні пролікували 215 переселенців, серед них 20 дітей.

"Дуже багато пацієнтів з ознаками деменції, це як в мешканців Волині, так і в тимчасово переселених українців", — каже керівниця медзакладу Людмила Юрко.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.