Столітній будинок в центрі Луцька перетворять в бізнес-центр. ФОТО

Столітній будинок в центрі Луцька перетворять в бізнес-центр. ФОТО
У самому центрі Луцька тривають будівельні роботи з реконструкції оригінальної модернової споруди, зведеної ще на початку минулого століття.

Як розповів головний архітектор Луцька Юрій Казмірук, управління містобудування та архітектури «свого часу видало містобудівні умови і обмеження на реконструкцію з добудовою цього будинку із майбутнім пристосуванням під торгово-офісні приміщення».

Демонтаж занедбаного будинку розпочали у квітні 2011 року, нині споруду добудовують. Тоді Юрій Казмірук повідомляв, що демонтаж необхідний, аби не створювати загрози для людей, адже будинок був аварійний.

«Ми постійно контактуємо з інвестором, бо цей будинок – один із містоформуючих об’єктів на центральній площі. Виникала боязнь чи не буде дисонансу. Було декілька проектів, один з них – 6-7 поверховий скло-бетонний куб у стилі хай-тек. Але вирішено відновлювати будівлю у тому вигляді, в якому вона була раніше», – зазначив Казмірук.

«Сьогодні вже більш-менш вимальовується образ будинку. Дисонансом він не звучить», – додав посадовець.

Як пише сайт «Lutsk Board» з посиланням на інформацію волинського краєзнавця Вальдемара П’ясецького, зведений у 1912-1913 роках, будинок став однією із кращих кутових споруд у Луцьку.
Фото 2011 року volynnews.com
Фото 2011 року volynnews.com
Фото 2011 року volynnews.com
Фото 2011 року volynnews.com

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На сесії Романюк красіво розказав, що це лише реконструкція, а виявилось - З ДОБУДОВОЮ, і зовнішній вигляд не зміниться, а він інакший.
Відповісти
Дуже гарний будинок! Він насправді стане окрасою нашого міста. І судячи з вищеприведених фотографій від змін у його зовнішньому вигляді місто лише виграє!
Відповісти
Шикарний будинок! Шикарний проект!
Відповісти
"тривають будівельні роботи з реконструкції оригінальної модернової споруди, зведеної ще на початку минулого століття"...Я Х@ЄЮ БЕЗ БАЯНА. ЦЕЙ БУДИНОК ПОВНІСТЮ ЗНЕСЛИ, ЗАЛИЛИ НОВИЙ ФУНДАМЕНТ, ТА ПОБУДУВАЛИ З НУЛЯ (було 2 поверхи стало 3 з половиною )ТАКА СОБІ НОРМАЛЬНА "РЕКОНСТРУКЦІЯ"
Відповісти
Там буде ще одна піцерія, котрих у Луцьку катастрофічно невистачає
Відповісти
хто ж господар? Повний інконгніто!
Відповісти
Господар той самий що і у піцерій Сан Ремо.
Відповісти
Заздрість - погане почуття!
Відповісти
І ще, реконструкція - це не тільки переобладнання, а і відновлення з нуля!
Відповісти
Реконструкцiя це не вiдновлення з нуля,
реконструкцiя це або капiтальний ремонт, або реставрацiя.

В даному випадку назва реконструкцiя це "фiговий листок" прикриття повного зносу.
Відповісти
РЕКОНСТРУКЦІЯ, ї, жін. Відтворення, відновлення первісного вигляду чого-небудь за рештками або описами.
До Вашого відома, дуже багато історичних експонатів і побудов реконструювали за описами, або з картин!
Так що реконструювати можна і з нуля! А якщо стіни в будинку сиплються і їх вже не скріпити, то будівельники вимушені розбирати побудову і знову збирати!
Відповісти
ВСЕ ПРАВИЛЬНО НАпИСАВ! Гугл в допомогу))
Крім того, ця реконструкція - лише принесе у вигляд центру додатковий позитив!
Відповісти
Негативні коментарі виключно від жаби.Товариші заздрізники,вкусіть себе за дупу!Проект шикарний і абсолютно не важливо,будувався він з нуля,чи реконструйований.Інвестор (чи то господар будівлі) просто молодець.
Відповісти
Сам проект, проведення будівельних робіт і реалізація задуму в цілому - ВИЩИЙ КЛАС!!! ПОбільше би таких інвесторів та проектів - і тоді Луцьк виглядав справді по-європейському!!!
Відповісти
респект і уважуха власникам нового бізнес-центру! жаба у людей завжди про себе знати давала. побільше таких би толкових господарів нашому місту.

А то "міст закоханих вони відкрили"!!!!!! Позорисько!!!!!!!! Ще й МЕР не мав чим зайнятись, забіг по дорозі. Посміховисько!
Відповісти
ця споруда і справді не дисонує, дуже вписується в загальну картину старого міста. А як тоді бути з висоткою- "свічкою" на Словацького, готелем "Україна", драмтеатром і головне - будівлею суду у стилі хай-тек????
Відповісти
ГАРНИЙ БУДИНОК
Відповісти
Останні новини
Столітній будинок в центрі Луцька перетворять в бізнес-центр. ФОТО
26 вересень, 2013, 11:00